*Nettavisen* Sport.

Tottenham får det tøft

Foto: AP/Scanpix

Et hjemmesterkt Blackburn bør ta poeng med et sterkt skaderammet Tottenham. Sjekk våre tippetips.

02.02.11 15:44

SJEKK HVORDAN: NÅ KAN DU SPILLE UTEN KORTLESER

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 1: Hjemmedobbel i Italia

Oddstips 2: Fulham overbeviser igjen
Lesertips: Lesernes oddstips onsdag

V65: Vi går for toppremien
Vking Lotto: Vinn 27 mill i kveld!

Midtukekupongen består av seks kamper fra Premier League, to fra League One og fire fra Serie A. Samtlige 12 kamper spilles ferdig onsdag kveld. Vi har som vanlig satt opp et lite og et stort spillforslag nederst i artikkelen.

1. Liverpool – Stoke
Liverpool har klatret seks plasser på tabellen etter to strake trepoengere og ligger nå på sjuendeplass. Det er den høyeste plasseringen så langt i sesongen, og enkelte Liverpool-fans har plutselig begynt å drømme om resultater som kan gi Champions League-spill neste sesong.

Men selv om 3-0 borte mot Wolverhampton var solid, så hadde Kenny Dalglish & co flaks som klarte å hale i land 1-0 over Fulham. Dette var en svak forestilling av Liverpool, og mye må fortsatt rettes på for å komme opp på godt, gammel nivå.

Stoke ligger på tiendeplass med 30 poeng (to færre enn Liverpool), men har én kamp til gode på dagens motstander. Forrige runde ble det 1-0 borte mot Wolverhampton.

Det ble en hektisk avslutning på overgangsvinduet for Liverpool mandag. Fernando Torres er solgt til Chelsea, mens Paul Konchesky er lånt ut til Nottingham Forrest. VM-stjernen Luis Suarez og Andy Carroll er hentet inn fra henholdsvis Ajax og Newcastle som erstattere for Torres. Carroll er skadet og må vente på sin første kamp i Liverpool-drakt.

Det er usikkert om Jamie Carragher rekker kampen. Suarez er med i troppep og kan debutere i kveld.

Stoke har leid ut Eidur Gudjohnsen til Fulham. Forsvarerne Ryan Shawcross (karantene), Andy Wilkinson (skadet) og Danny Higginbotham (skadet) er heller ikke med.

Stoke vant 2-0 da lagenes møttes i midten av november. Men Liverpool slo til med 4-0 på Anfield forrige sesong.

Vi er litt usikre på Liverpool i kveld og synes ikke 73 prosent H på folkerekka gjenspeiler styrkeforholdet mellom lagene. HU.

Har du husket Viking Lotto? Vinn 27 mill i kveld!

2. Blackburn – Tottenham
Så langt i 2011 har Blackburn vært et meget godt hjemmelag (fullklaff i tre av tre) og et like dårlig bortelag (tre tap på tre kamper). Ligger på åttende, tre plasser og sju poeng bak Spurs.

Et blekt Tottenham-lag tapte hele 0-4 for Fulham i FA-cupen sønag. I serien ble de uavgjort i de to foregående, noe som har ført til at London-klubben har sakket akterut i medaljekampen. Opp til City på tredje skiller det sju poeng.

Blackburn har hentet inn Barcelonas reservespiller Ruben Rochina (angrep) og Mauro Formica (midtbane) fra argentinske Newell's Old boys, mens El-Hadji Diouf er lånt ut til Rangers.

Verken Rochina eller Formica starter i kveld. Det gjør heller ikke skadde Brett Emerton, Roque Santa Cruz og Phil Jones.

Tottenham har lånt ut Robbie Keane (angrep) til West Ham. Laget har store forsvarsproblemer i kveld: Michael Dawson er suspendert, Younes Kaboul og Ledley King er skadet og William Gallas er tvilsom. I tillegg er Gareth Bale, :Luka Modric og Tom Huddlestone uaktuelle, og Wilson Palacios tvilsom. Jonathan Woodgate kan være tilbake for første gang på 14 måneder.

Tottenham vant 4-2 på White Hart Lane i november og tok også alle seks poengene mot Blackburn forrige sesong.

Tottenham er favoritt på folkerekka, men lagets elendige forestilling mot Fulham og de voldsomme skadeproblemene - samt Blackburns sterke hjemmeform - gjør at vi nøyer oss med HU.

OBS Nå kan du tippe på iPhone

3. Bolton – Wolverhampton
Hjemmelaget har bare vunnet én kamp i serie og cup i 2011 (mot York), og det ble også tap i siste kamp i fjor. Ligger på 11. plass med 30 poeng på 24 kamper.

Etter 5-0-cuptriumfen mot Doncaster er det blitt 0 mål og 0 poeng i de to siste mot Stoke og Liverpool for Wolverhampton. Ligger nest sist med 21 poeng på 23 kamper. Kan nå sikker plass med seier i dag.

Bolton har forsterket angrepet med Chelseas Daniel Sturridge (lån), mens Wolverhampton lå lavt i terrenget de siste overgangsdagene.

Sturridge kan få sin debut allerede i kveld, og det er også mulig at Chung-Yong Lee spiller etter å ha vært opptatt med Asiamesterskapet de siste ukene. Ingen nye skader.

Wolves må klare seg uten Stephen Hunt, Adlene Guerdioura, Michael Mancienne og Michael Knightly, men Sylvan-Ebanks Blake og Kevin Doyle blir trolig klare.

Wolves er ligaens dårligste bortelag (1-1-9), mens Bolton har 5-5-2 på Reebok.

Da lagene møtte hverandre i serien i november, vant Bolton 3-2 borte. Forrige sesong tok de tre poeng hver på hjemmebane.

Bolton er styrket av å ha Sturridge og Lee tilgjengelige, og Wolverhamptons katastrofale bortestatistikk gjør at vi setter ren H.

4. Fulham- Newcastle
Hjemmelaget er inne i en god periode og har 4-1-1 på de siste seks i serie og cup. Knuste Tottenham 4-0 i FA-cupen søndag og fortjente poeng borte mot Liverpool forrige serierunde (0-1-tap).

Ligger på 15. plass, tre poeng over nedrykksstreken.

Newcastle står med to strake uavgjorte etter det pinlige 0-3-cuptapet for Stevenage og innehar niendeplassen.

Lagene spilte 0-0 i serien i november, og for to sesonger siden tok Fulham alle poengene.

Fulham hentet mandag inn Eidur Gudjohnsen (midtbane/angrep) på lån fra Stoke, mens Newcastle satte overgangsrekord med salget av Andy Carroll (angrep) til Liverpool. Stephen Ireland (midtbane) er hentet på lån fra Aston Villa.

Det er ikke umulig at både Gudjohnsen og Gael Kakuta (på lån fra Chelsea) spiller i kveld. Dickson Etuhu er tvilsom grunnet skade, mens Mark Schwarzer ennå ikke er klar etter Asiamesterskapet. Matthew Briggs, Philippe Senderos og Bobby Samora er uaktuelle.

Newcastles nykommer Ireland er ute med skade, mens viktige Cheik Tiote (midtbane) fortsatt soner karantene.

Vi har stor tro på formsterke Fulham i kveld og setter ren H.

5. Blackpool - West Ham
Hjemmelaget så lenge ut til å gå mot en fortjent seier over serieleder United forrige runde, men kollapset i sluttminuttene og tapte 2-3.

Bortsett fra 2-1 over Liverpool 12. januar, har det blitt seks tap så langt i år. Fem av disse var ettmålstap, så marginene har ikke vært helt på det nyopprykkede lagets side. Er likevel oppe på 12. plass med 28 poeng på 23 kamper.

West Ham halte i land 3-2 over Nottingham i FA-cupen søndag, men har har sakket litt av i serien etter en brukbar periode. Ligger sist på tabellen med 21 poeng på 24 kamper.

Blackpool var svært ivrige på overgangsvinduet siste dag og sikret seg Jason Pucheon (angrep), Sergei Kornilenko (angrep), James Beattie (angrep) og Andy Reid (midtbane) på lån. De to sistnevnte er aktuelle fra start eller som innbyttere.

Chris Basham, Matthew Gilks, David Carney, Billy Clarke og JoeMartin er ute med skader, men Stephen Crainey kan rekke kampen.

West Ham har styrket angrepet med Demba Ba (kjøpt fra Hoffenheim) og Robbie Keane (på lån fra Tottenham). Det er ikke umulig at begge disse blir å se i kveld, men det skal være størst sjanse for at Keane starter.

Peter Kurucz, Jack Collison, Junior Stanislas, Manuel da Costa og Thomas Hitzlsperger er ute med skader.

Lagene har bare møtt hverandre én gang i nyere tid. Det var i november i fjor, og kampen endte 0-0.

Man vet ikke alltid hvor man har Blackpool, de kan spille som et topplag én omgang, men senke seg ned til League One-nivå etter et kvarters pause. West Ham er klart styrket i angrep, og vi kan ikke gjøre annet enn å helgardere. HUB.

6. Birmingham - Manchester City
Hjemmelaget har to strake triumfer i cupene, men tapte 0-5 for Manchester United forrige serierunde. Ligger på siste sikre plass, på bedre målforskjell enn Wigan. Har imidlertid 1-3 kamper til gode på naboene over og under.

City lå lenge under for League One-klubben Notts County i FA-cupen søndag, men berget omkamp etter Dzekos utlikning ti minutter før full tid.

Tapte 0-1 borte mot Aston Villa forrige serierunde, det første tapet siden 20. desember. Medaljerivalene United, Arsenal og Chelsea vant sine kamper i går, noe som innebærer at det er nødt til å bli seier i kveld for å henge med. City er seriens nest beste bortelag (6-3-3).

Birmingham har hentet inn den tidigere Newcastle-kjenningen Obafemi Martins (angrep) på lån fra Rubin Kasan og midtbanespilleren Curtis Davies fra Aston Villa. Det er uvisst om duoen starter. Det gjør trolig Roger Johnson, Cameron Jerome og Craig Gardner, som ble hvilt i helgen.

Scott Dann, James McFadden og Enric Valles er ute med skader.

Emmanuel Adebayor er gått på lån fra City til Real Madrid ut sesongen. Viktige Carlos Tevez (rygg) blir trolig klar, men Mario Balotelli, Adam Johnson og Micah Richards er uaktuelle.

Lagene spilte 0-0 i Manchester i november, og det ble samme resultat i Birmingham forrige sesong.

Vi tror dette ender uavgjort eller med en knapp seier til City. UB.

Spill uten kortleser
For å levere Lotto, Tipping og Norsk Tippings øvrige spill på nett, har spillerne helt fra starten vært nødt til å bruke en egen kortleser.

Hvis du er en av mange som har irritert deg over å ha glemt kortleseren hjemme når du sitter på jobben og ønsker å spille på Bjørndalen, Northug eller en spennende fotballkamp, kan vi glede deg med at det nå går an å levere spill uten kortleser.

Norsk Tipping har akkurat lansert en betaversjon av en spilløsning basert på mobilidentifikasjon.

For å levere spill på den nye måten, må du klikke deg inn på denne lenken og følge instruksjonene.

Du må være kunde hos Norsk Tipping med mobilnummeret registrert for å kunne benytte deg av løsningen. Registrer deg som kunde her .

7. Notts County – Walsall
Hjemmelaget holdt på å slå ut selveste Manchester City av FA-cupen i helgen, men Premier League-klubben reddet omkamp i sluttminuttene.

I League One går det ikke like bra; man ligger på 18. plass med 31 poeng på 24 kamper. Det skiller bare ett poeng ned til nedrykkssplass, men de fleste motstanderne har spilt 2-3 kamper mer.

Lagene møttes så sent som 1. januar i år, og da vant Notts County hele 3-0 på bortebane. Walsall kommer under 0-2 tidlig og maktet aldri å gjøre oppgjøret spennende.

Tapet startet en rekke på sju kamper på rad uten seier for Walsall (0-3-4), men i helgen ble det hele 6-1 hjemme mot bunnkollega Bristol Rovers. Skuddstatistikken viste 6-2, så Walsall var ekstremt effektive.

Seieren første Walsall bort fra sisteplassen, men det er hele sju poeng opp til sikker plass.

Bortsett fra forsvarsspilleren Liam Chilvers (langtidsskadd) er det svært få problemer for manager Paul Ince. Target man Lee Hughes er friskmeldt for det ambisiøse hjemmelaget.

Spissen Darren Byfield er eneste skadefravær av betydning for bortelaget (har vært skadet siden september).

Variable 7-0-5 på hjemmebane for Notts County, mens Walsall står med svake 2-4-8 på bortebane.

Siste tilsvarende oppgjør ble for øvrig vunnet av Walsall (2006/2007 sesongen).

H.

8. Bristol Rovers – Milton Keynes Dons
For halvannen uke side tok Rovers sin første seier siden 9. november med 3-1 over Swindon i en overbevisende forestilling. Oppturen ble imidlertid svært kortvarig, for helgen etter ble det 1-6 mot bunnlaget Walsall.

Har plassert seg tredje sist, og det er tre poeng opp til sikker plass.

Milton Keynes spilte 2-2 borte mot hjemmesterke Leyton Orient for en drøy uke siden. Ligger på sjette, den nederste av plassene som gir playoff, men de fleste lagene rundt hat spilt 1-3 kamper mindre.

Da lagene møttes i serien for en drøy måned siden, vant Dons 2-0 på hjemmebane. Forrige sesong tok de én hjemmeseier hver.

Bristol Rovers står med 4-4-4 på hjemmebane, og flere spillere er hentet inn på lån for om mulig å berge plassen. Nøkkelspillerne Chris Lines og Danny Coles soner begge karantene.

MK Dons har sin store styrke på hjemmebane (9-2-2), borte går det vesentlig tråere (3-2-9). Mannskapsmessig ser det i all hovedsak bra ut.

Ingen enkel match dette, formløst hjemmelag mot svært bortesvake MK Dons. HUB.

9. Roma – Brescia
De fire siste kampene er hentet fra Serie A.

Roma viser en fryktinngytende form om dagen og står med 7-2-1 på de siste ti i serie og cup. Det er blitt fire strake triumfer nå, og med seier i denne hengekampen vil Riise & co rykke opp til tredjeplass.

For Brescia er situasjonen en helt annen. I helgen ble det 0-3 hjemme mot Chievo, og på de siste seks kampene er det bare blitt én seier (1-0-5). 18 poeng på 22 kamper holder til neste sisteplass, og det er tre poeng opp til sikker plass.

Brescia vant 2-1 da lagene møttes i september.

Legg merke til at Roma er seriens beste hjemmelag (7-2-0), mens Brescia er det nest dårligste bortelaget (1-1-9).

Ingen match for Roma i helgen da bortekampen mot Bologna måtte avlyses på grunn av baneforholdene. David Pizarro er fortsatt skadet, ellers er alle de viktige på plass for hjemmelaget.

Brescia skuffet altså voldsomt i helgen i en svært viktig hjemmekamp. Cristiano Zanetti er hentet fra Fiorentina. Grufulle 0-1-8 på ni siste bortekampene, og det er ikke lett å se Brescia få med poeng fra Stadio Olimpico. H.

10. Palermo – Juventus
Hjemmelaget ledet 2-0 borte mot Inter i helgen, men Milano-klubben snudde til 3-2 etter hvilen tok meg seg alle poengene. Med seier der ville Palermo plutselig vært helt oppe i medaljekampen, etter at sesongen ble åpnet svakt.

Ligger nå på åttendeplass med 34 poeng på 22 kamper.

Palermo er av som vanlig en av seriens beste hjemmelag (7-2-2). Juventus har bare tapt to bortekamper og er det tredje beste bortelaget (4-5-2).

Juventus sliter med store skadeproblemer og ikke så rart at de dermed har slitt den siste tiden.

Ligger én plass og ett poeng foran Palermo.

Palermo har vunnet de tre siste seriemøtene mellom lagene med to måls margin, senest i september (3-1 på bortebane). Palermo brente altså et straffe mot Inter søndag (de ledet da 2-1) og fikk tilslutt svi for det, men hadde fortjent minst ett poeng i den kampen.

Hjemme på Sicilia står laget med sterke 7-2-2. Til onsdagens kamp er Munoz suspendert, ellers er det kun noen langtidsfravær.

Voldsomme skadeproblemer for Juventus, og viktige spillere som De Ceglie, Quagliarella, Toni, Pepe, Motta, Iaquinta og Traore er alle skadet. Midtstopper Bonucci er suspendert, og spissen Amauri er forsvunnet til Parma. Gode Alessandro Matri (11 ligamål) er hentet fra Cagliari og debuterer trolig onsdag.

Det står 3-0-2 på de siste fem tilsvarende. Vi hadde svært god følelse for Palermo i forkant, men kjøpet av Matri for Juve styrker selvsagt bortelaget. HU.

11. Chievo – Napoli
Hjemmelaget tok søndag sin første seier siden november med 3-0 borte mot Brescia. For Napoli er situasjonen helt motsatt; i desember og januar ble det bare ett tap og imponerende 8-3-1. I helgen ble det overbevisende 4-0 mot Sampdoria.

Chievo kan takke en sterk høstsesong for at man fortsatt ligger midt på tabellen (27 poeng på 22 kamper. Napoli er i ferd med å gjøre sin beste sesong på svært lenge, og med seier i kveld vil gullvinneren fra 87 og 90 bare være ett poeng bak serieleder Milan.

Chievo vant 3-1 borte over Napoli da lagene møttes i september. Forrige sesong vant Napoli begge oppgjørene.

En av våre favorittspillere, Sergio Pellissier, leverte varene igjen i helgen (to av målene i 3-0-seieren mot Brescia). Veldig lite skadeproblemer for hjemmelaget, men har ikke levert varene hjemme i Verona denne sesongen (3-6-2).

Napoli flyr altså fortsatt høyt. Lavezzi er suspendert, det samme gjelder den gode nysigneringen fra Catania, Maresca. Har også styrket stallen med forsvarsspilleren Victor Ruiz fra Espanyol.

Tricky affære dette. Og vi utelukker ikke noen tegn. HUB.

12. Udinese – Bologna
Udinese tok en sterk borteseier over Juventus i helgen og står uten tap i 2011 (4-2-0). Ligger for tiden på sjetteplass, og seier i kveld vil innebære at man for alvor er med i medaljekampen.

Bologna tok bare tre poeng i de siste tre kampene, men møtte topplag som Lazio (3-1-seier forrige helg), Inter og Napoli.

Har sanket 27 poeng på 21 kamper, noe som kvalifiserer til 12. plass.

I tilsvarende kamp forrige sesong endte det 1-1, og Bologna vant 2-1 da lagene møttes i serien i september.

Udinese har pene 7-1-2 på Stadio Friuli, mens Bologna har beskjedne 2-3-6 på fremmed gress.

Dessverre for Udinese er den meget gode spissen Sanchez suspendert onsdag. Han erstattes av Denis. Da er det som så mange ganger før Di Natale som må gjøre jobben for hjemmelaget. Ellers er det meste greit for hjemmelaget som står med sterke 7-1-2 hjemme i Udine, og de åtte siste har gitt 7-1-0, så tapene kom altså tidlig i sesongen.

For Bologna må viktige Gimenez (suspendert) og Ramirez (skadet) unnværes. Fikk altså helgens kamp hjemme mot Roma avlyst. Har som vanlig sin styrke på hjemmebane, borte står laget med 2-3-6.

Det står 3-2-3 på de åtte siste tilsvarende. Vi er ikke helt begeistret for at hjemmelaget må unnvære Sanchez, men tror H skal holde.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 02.02.2011 20:40
1. Liverpool - Stoke H U
2. Blackburn - Tottenham H
3. Bolton - Wolverhampton H
4. Fulham - Newcastle H
5. Blackpool - West Ham H U B
6. Birmingham - Manchester City U B
7. Notts County - Walsall H
8. Bristol Rovers - MK Dons U B
9. Roma - Brescia H
10. Palermo - Juventus H U
11. ChievoVerona - Napoli U B
12. Udinese - Bologna H

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 02.02.2011 20:40
1. Liverpool - Stoke H U
2. Blackburn - Tottenham H U
3. Bolton - Wolverhampton H
4. Fulham - Newcastle H
5. Blackpool - West Ham H U B
6. Birmingham - Manchester City U B
7. Notts County - Walsall H
8. Bristol Rovers - MK Dons H U B
9. Roma - Brescia H
10. Palermo - Juventus H U
11. ChievoVerona - Napoli H U B
12. Udinese - Bologna H

HTML EMBED


Vinn 27 mill i kveld:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.