RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tottenham forbyr Adebayor-sang

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Spurs ber supporterne skjerpe seg.

Tottenham tapte fortjent 0-4 borte mot Real Madrid i den første kvartfinalen i Champions League forrige uke. Emmanuel Adebayor var den store spilleren, scoret to mål og bidro i massevis til at engelskmennene måtte reise hjem til London med halen mellom beina.

Det likte selvsagt Tottenham-fansen dårlig. Adebayor, som også har spilt flere sesonger for Tottenham-rivalen Arsenal, fikk flere sanger rettet mot seg. Ingen av dem kan beskrives som direkte flatterende.

«Your dad washes elephants, your mother’s a whore», er teksten Adebayor gjentatte ganger fikk sunget etter seg på Santiago Bernabéu.

Nå har Tottenham fått nok, og ber supportere melde inn personer som synger den sangen mot Real Madrid-spissen i onsdagens kvartfinalekamp. Det melder Daily Mail.

Spurs erkjenner at de opplever sangen som fornærmende, men ikke rasistisk. Det er ikke forklaring god nok for den antirasistiske organisasjonen «Kick it out», pg det er dette som nå har ført til at Tottenham forbyr sangen.

- Vi tolererer ikke noen form for diskriminering, verken på banen eller tribunen. Om du opplever noen form for diskriminering, hjelp oss med å bli kvitt det og meld det inn til oss på mail eller telefon, og vi vil behandle tipsene med den ytterste diskresjon, skriver Tottenham i en pressemelding.

Adebayor tror neppe det vil hjelpe.

- Større og bedre spillere enn meg selv har prøvd å stoppe slike tilrop, men folk gjør det fortsatt. Det er en del av livet. Samuel Eto’o har snakket om dette problemet på en bedre måte enn meg, men det har ikke stoppet folk, sier Adebayor.

Onsdagen vil vise hvem som går smilende ut av White Hart Lane, Tottenham-fansen eller Adebayor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere