Gå til sidens hovedinnhold

Tottenham fortsetter å slite uten Kane og Son

Det så lenge lovende ut for Tottenham, men Wolverhampton snudde kampen og passerte Spurs på tabellen.

SPURS - WOLVES 2-3:

Jose Mourinhos menn ledet to ganger i søndagens oppgjør hjemme mot Wolves etter scoringer av Steven Bergwijn og Serge Aurier, men gjestene slo nådeløst tilbake.

Både Matt Doherty og Diogo Jota utignet for Wolves, før Raul Jimenez ble matchvinner da han satte inn 3-2 etter 73 minutter.

- Det er en fantastisk følelse. Vi vet at vi er et godt lag som kan gjøre slike ting. Sånn er lagmoralen vår, sier matchvinner Jimenez til BBC etter kampen.

Spurs og Wolves er med i kampen om den viktige topp fire-plasseringen som gir Champions League-spill for neste sesong, men det var altså Wolverhampton som tok innpå Chelsea på fjerdeplass søndag.

Med seieren mot Tottenham er Wolves nå oppe på 6. plass med 42 poeng – tre poeng bak Chelsea på fjerdeplass. Spurs ligger på 7. plass – fem poeng bak London-rivalen.

Drømmestart for Spurs

Tottenham sliter med en lang skadeliste og før kampen ble det kjent at kaptein og keeper Hugo Lloris er tilbake på den etter å ha fått problemer med lysken.

I tillegg til franskmannen var også spillere som Moussa Sissoko, Harry Kane, Heung-min Son og Erik Lamela ute for Spurs mot Wolves. Skadeplagene har tydelig preget Tottenham i de siste kampene, men Mourinhos menn så ut til å stille med noe fornyet energi søndag etter å ha sluppet å spille midtukekamp denne uken.

Det gjorde ikke Wolverhampton som møtte Espanyol i Europa League torsdag.

Kanskje var det også derfor at Spurs kom best i gang på Tottenham Hotspur Stadium.

Etter 13 minutter fikk hjemmelaget en god kontringsmulighet etter en Wolverhampton-corner. Aurier fikk etter hvert ballen på høyrekanten før han slo inn foran mål. Der ventet Dele Alli som burde ha scoret, men avslutningen gikk rett på keeper. Rui Patricio måtte imidlertid gi en retur og det førte til at Bergwijn kunne sende Tottenham opp i ledelsen 1-0.

Jevnspilt

Tottenham så positive ut i minuttene etter scoringen, men utover omgangen tok Wolves mer over.

Derfor var det ikke ufortjent at gjestene utlignet etter rot i Tottenham-forsvaret. Etter 27 minutter vartet unggutten Japhet Tanganga opp med en svak klarering som endte opp hos Matt Doherty. Iren mottok ballen rett foran Tottenham-målet og satte enkelt inn 1-1 for gjestene.

Mot slutten av omgangen var det igjen Spurs som skapte sjanser. Dele Alli var blant annet nær scoring da han forsøkte seg med et brassespark, men avslutningen gikk rett på keeper.

Tottenham skulle imidlertid få enda en stor sjanse før pause. Denne gangen var det Aurier som kom til avslutning da han tok med seg ballen innover i banen fra høyrekanten. Ivorianeren fikk en godt treff og plasserte ballen i lengste hjørnet. Dermed ledet Tottenham 2-1 til pause.

Wolverhampton slo tilbake igjen

Både Wolverhampton og Spurs skapte gode muligheter i starten av andre omgang, men det var gjestene som kunne juble for scoring.

Wolves vartet opp med et flott angrep som endte opp hos Jota foran mål. Portugiseren gjorde ingen feil og satte inn 2-2 for bortelaget.

Men gjestene stoppet ikke der.

Etter 73 minutter vartet Jota opp med et glimrende forarbeid og fant lagkamerat Jimenez. Wolverhampton-spissen ville ikke være noe dårligere enn sin portugisiske kollega og plasserte ballen vakkert i mål fra cirka 15 meter.

Tottenham klarte aldri å slå tilbake og Wolverhampton vant dermed 3-2 og tar med seg tre svært viktige poeng i kampen om fjerdeplassen.

Vi fulgte kampen direkte i vårt livesystem under:

Kommentarer til denne saken