*Nettavisen* Sport.

Tottenham har fullført kjøpet av Tanguy Ndombele

FLYTTER TIL LONDON: Tanguy Ndombele blir å se hos Tottenham i Nord-London de neste årene. Foto: Franck Fife (AFP)

Den franske midtbanespilleren blir tidenes dyreste Tottenham-kjøp.

05.07.19 09:42

Det har ligget i kortene den siste uken, men nå bekrefter Spurs at de har sikret seg franske Tanguy Ndombele (22) fra Lyon.

Midtbanespilleren har bundet seg til londonklubben i seks år, helt fram til 2025.

Lyon bekrefter også overgangen og skriver på egen hjemmeside at de har solgt 22-åringen til Spurs for 60 millioner euro, men at totalsummen kan stige til 70 millioner euro.

Det gjør Ndombele til tidenes dyreste Tottenham-kjøp.

Fra før av var det Davinson Sanchez som hadde overgangsrekorden i klubben etter at Spurs kjøpte ham for cirka 42 millioner pund fra Ajax.

Har imponert i Ligue 1

Franskmannen har imponert i Ligue 1 i flere sesonger og ble i vår tatt ut på årets lag i Champions League.

Ndombele gjorde det imidlertid klart før sommeren overfor Lyons ledelse at han var klar for nye utfordringer, og selv om han skal ha vært jaktet av flere store klubber som Manchester United så endte valget til slutt på Tottenham.

I Lyon er det blitt 96 kamper på Ndombele i alle turneringer. Han har scoret ett mål i ligaen, ett i Europa League og to ganger i Champions League siden Lyon hentet ham fra Amiens sommeren 2017.

Mer imponerende enn målstatstikken er kanskje antallet målgivende pasninger. På 69 kamper i Ligue 1 har han servert 14 assist.

Tottenhams andre signering

Ndombele debuterte på Frankrikes A-landslag i oktober i fjor. Han har fått seks kamper for «Les Bleus» siden da.

Franskmannen er Tottenhams andre signering denne sommeren.

Tidligere har de også kjøpt 18 år gamle Jack Clarke fra Leeds, men den hurtige vingen ble umiddelbart lånt ut tilbake til Leeds.

Champions League-finalisten er riktignok ventet å gjøre flere utskiftninger denne sommeren, og Ndombele og Clarke er neppe de siste signeringene til Spurs i løpet av dette overgangsvinduet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag