Gå til sidens hovedinnhold

Tottenham henter stortalent

Londonklubben bekrefter overgangen.

Lewis Holtby ga før nyttår beskjed om at han ikke ønsker å skrive under på en ny kontrakt med den tyske storklubben Schalke 04.

Den talentfulle midtbanespilleren ønsket heller å se ut kontraktstiden med klubben, for så å gå til en annen klubb til sommeren. Siden Holtby er bosmanspiller kunne andre klubber begynne å forhandle med ham allerede 1. januar, og Tottenham ble raskt identifisert som en av klubbene som ville ha tyskeren. Holtby har også vært klar på at han ville til Premier League.

Fredag bekrefter londonklubben at de har kommet til enighet med 22-åringen og at han etter alt å dømme vil slutte seg til White Hart Lane-klubben til sommeren - i juli 2013.

Spilleren trenger kun å gjennomføre den medisinske sjekken, før avtalen blir signert, skriver Spurs i en pressemelding.

Holtby er sett på som et stort talent og interessen for spilleren har vært stor. Liverpool og Arsenal er blant de andre klubbene som har jaktet den kreative midtbanemannen.

22-åringen har engelsk far, fra Liverpool, og tysk mor. Han startet karrieren i Alemannia Achen i tysk andredivisjon, før han ble hentet til Schalke i 2009.

Under tiden i Schalke har han vært utlånt til Bochum og Mainz 05. For Schalke står han bokført med 75 kamper og elleve scoringer.

Han har tre landskamper for Tysklands a-landslag og har vært kaptein på nasjonens U21-landslag.

Kommentarer til denne saken