Ryktene har svirret rundt fremtiden til Tottenhams store stjerne Harry Kane (27) etter at han uttalte at han så på mulighetene til å forlate Tottenham etter forrige sesong. Etter at flere engelske medier tidligere i sommer rapporterte at Manchester City hadde lagt inn et bud på 100 millioner pund, har spekulasjonene på ingen måte roet seg.

Telegraph skriver at flere av Kanes England-lagkompiser tror stjernespissen kan ende opp med å nekte å stille på Spurs-trening når han er ferdig med ferien. Dette angivelig som et forsøk på å tvinge igjennom en storovergang til City.

Kane har vært sammen med de øvrige landslagspillerne de siste seks ukene i forbindelse med EM-sluttspillet, der England kom seg helt til finalen.

Telegraph sammenligner Kane-situasjonen med da Gareth Bale trakk seg bort fra Tottenhams sesongsoppkjøring i 2013, før han til slutt ble solgt til Real Madrid.

Fredag møtte Tottenhams ferske manager pressen for første gang etter at han tok over jobben i London-klubben. Der fikk han naturlig nok spørsmål om Kane.

Espirito Santo er tydelig på at han håper å ha Kane med i sine planer i klubben.

- Harry er vår spiller, punktum. Det er ingen grunn til å snakke om noe annet. Nå er det tid for han å hvile. Når han kommer tilbake kan vi ha en god prat. Jeg ser frem til at han slutter seg til gruppen, sier portugiseren på sin første pressekonferanse fredag ifølge Sky Sports.

Har ikke snakket med Kane

Portugiseren sier videre at han regner med Kane, som har hele tre år igjen av sin kontrakt med Tottenham. Forrige sesong scoret Kane 23 mål i Premier League, men stjernespissen har fremdeles til gode å vinne et trofe i sin karriere. Tottenham endte forrige sesong på 7. plass og tapte Ligacup-finalen mot Manchester City.

Espirito Santo fikk jobben i London-klubben etter en kaotisk sommer med en hel mengde spekulasjoner rundt klubbens managerjakt. Antonio Conte, Mauricio Pochettino, Paulo Fonseca, Gennaro Gattuso og Julen Lopetegui ble alle satt i sammenheng med jobben, før den tidligere Wolverhampton-manageren ble ansatt.

- Jeg er her, det er her jeg ønsker å være og jeg er veldig glad. Vi ønsker å gjøre fansen stolte og få dem til å elske spillerne. Vi vil skape en god atmosfære, sier han om den kommende sesongen.

Samtidig innrømmet Espirito Santo at han fremdeles ikke har vært i kontakt med Kane eller noen av de andre spillerne som var involvert i EM eller Copa America denne sommeren.

Samtidig åpnet han opp om at han naturlig nok har startet planlegging av mulige overganger sammen med klubbens nye sportsdirektør Fabio Paratici og teknisk direktør Steve Hitchen.

- Det har vært kjempefint siden vi ankom klubben. Det er hardt arbeid å få alle til å yte sitt beste jevnt over. Vi har pratet oss tre og er klar over at det er mye jobb som må gjøres. Vi må jobbe hardt for å forbedre kvaliteten vi har. Vi må finne de riktige spillerne. De to gjør sin jobb i markedet og jeg gjør min på treningsfeltet. Å forsterke laget er ikke lett, avslutter Espirito Santo.

Kane tar ryktene med stor ro

I slutten av juni ble Kane intervjuet om de pågående overgangsryktene etter at Tottenham og Daniel Levy skulle ha avslått et bud på hele 1,2 milliarder kroner fra Manchester City.

- Det plager meg egentlig ingenting med alt støyet som kommer utenfra. Når jeg er her med de andre guttene, så er jeg her for å hjelpe laget og være en leder, sa Kane selv på en pressekonferanse før 8-delsfinalen mot Tyskland.

27-åringen har tidligere gjort det klart at han ønsker å forlate Tottenham denne sommeren, men skal man tro de ulike rapportene skal det mye til for at klubben lar deres stjernespiller dra.

- Hvis jeg skal være ærlig, så leser jeg veldig sjelden ting som står i mediene. Det viktigste for meg nå er det som skjer her og nå, og ikke alt det andre rundt. Man kan fort miste fokuset når ting står på som verst, og da vil man fort angre på det i etterkant.

TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt uttalte seg til Nettavisen om den potensielle overgangen tidligere i sommer.

- Skal Harry Kane forlate Tottenham, kommer Daniel Levy til å presse ut hver minste lille dråpe av den avtalen. Det kommer til å bli et mareritt for Manchester City å få sluttført det. Sier Daniel Levy nei, så er Kane på kontrakt og har ikke så mye å si på det. Jeg tror heller ikke han er typen til å presse igjennom en overgang, men stemningen vil ikke være god ved Spurs-nei, sier Thorstvedt.