Tottenham med UEFA-refs etter at supportere ble angrepet på Camp Nou

FANS: Flere tilreisende Tottenham-supportere skal ha blitt behandlet svært tøft av spanske sikkerhetsvakter i bortemøtet mot Barcelona. Her fra hjemmemøtet på Wembley.

FANS: Flere tilreisende Tottenham-supportere skal ha blitt behandlet svært tøft av spanske sikkerhetsvakter i bortemøtet mot Barcelona. Her fra hjemmemøtet på Wembley. Foto: David Klein (Pa Photos)

Den katalanske klubben slapp unna med en bot på 20.000 euro etter at sikkerhetsvakter angivelig skal ha behandlet de tilreisende Spurs-supporterne i overkant tøft.

18.05.19 22:19

Det skriver nettstedet football.london.

De skriver at videoer i etterkant av gruppespillkampen 11. desember viste at Tottenham-fans ble ofre for svært hardhendte vakter på Camp Nou.

UEFA valgte imidlertid å nøye seg med en bot på 20.000 for den spanske klubben som røk ut for Liverpool i CL-semifinalen nylig.

Boten burde vært langt høyere, ifølge en talsmann for Tottenham.

- Sikkerheten til våre supportere er viktig for klubben på reiser både utenlands og innenlands. Behandlingen våre fans fikk i Barcelona for rundt seks måneder siden var fullstendig uakseptabel, noe UEFA har anerkjent, og noen jobber fortsatt med å hente seg inn som et resultat av hendelsen.

Talsmannen sier videre at klubben har samarbeidet med Tottenham Hotspur Trust for å innhente så mange bevis som mulig slik at UEFA kunne ta affære.

- Ingen tilreisende supportere skal måtte oppleve hva våre fans måtte gjennomgå den kvelden. Vi er alvorlig bekymret for at straffen som er gitt ikke vil være avskrekkende nok for å unngå en gjentakelse av hendelsen.

Les også: De var fotballens gullgutter i 2009. Slik gikk det med dem (+).

1-1: Her har Lucas Moura nettopp satt inn 1-1 i den aktuelle kampen. Foto: Lluis Gene (AFP)

- Beløpet er ubetydelig

Også supportergruppen Tottenham Hotspur Trust går hardt ut mot UEFA etter at forbundet kun nøyde seg med en bot på 20.000 euro.

De omtaler straffen som både fornærmende og fullstendig utilstrekkelig.

- Vi er glade for at også klubben har sagt at de vurderer responsen som utilstrekkelig.

Ifølge gruppen skal sikkerhetsvakter inne på Camp Nou ha angrepet de tilreisende supporterne helt uten forvarsel.

- Bevis på disse angrepene har sirkulert på videoer, så det kan ikke være noen tvil om fakta i saken.

Supportergruppen hevder videre at boten er langt mindre enn hva flere av deres fans har mistet i form av tapte inntekter som følge av de ikke har vært i stand til å jobbe etter behandlingene fra de katalanske sikkerhetsvaktene.

- Det er det dobbelte av hva THFC ble ilagt fordi laget angivelig ankom banen for sent til en kamp forrige måned, og beløpet er ubetydelig for en så rik klubb som Barcelona. Denne avgjørelsen fra UEFA sender tydelige signaler. Det betyr at sikkerhetsvakter kan gjøre hva de vil med supportere, og det sier at rettighetshavere og kampstarttidspunkter er viktigere enn supporternes sikkerhet.

Vil søke juridisk hjelp

London-klubbens supportergruppe hevder også at de vil søke juridisk hjelp for å sikre det de mener er rettferdighet etter hendelsen i Barcelona.

Den aktuelle kampen på Camp Nou endte for øvrig 1-1 i desember. Ousmane Dembele ga katalanerne ledelsen etter sju minutter, mens Lucas Moura, som ble helt i semifinalen mot Ajax, utlignet etter 85 minutter.

Barcelona styrte mot finaleplass etter å ha slått Liverpool 3-0 hjemme, men en fullstendig kollaps på Anfield gjorde at Lionel Messi heller ikke denne sesongen får løfte CL-trofeet.

Tottenham virket lenge utslått etter å ha tapt 0-1 mot Ajax, men en vanvittig opphenting hjemme sørget for finaleplass for Mauricio Pochettinos mannskap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.