*Nettavisen* Sport.

Tottenham reddet seieren i dramatisk kamp mot Leicester

OMSTRIDT TEMA: Son Heung-min stupte i gresset inne i gjestenes felt etter å ha blitt truffet av Leicester-stopper Harry Maguire. Det førte til reaksjoner av mange forskjellige slag. Foto: Matt Dunham (AP / NTB scanpix)

Poengene satt langt inne, men Spurs berget seieren og mer spenning i toppen.

10.02.19 22:37

TOTTENHAM - LEICESTER 3-1:

Mauricio Pochettinos Tottenham holder følge med topplagene i Premier League etter en innholdsrik og fartsfylt hjemmekamp mot Leicester søndag.

Oppgjøret inneholdt både kontroversielle straffesituasjoner, en miss fra krittmerket og store målsjanser som kunne gitt et helt annet sluttresultatet.

Et Spurs-mål i hver omgang var likevel nok til å tette noe av forspranget til Liverpool og Manchester City på tabelltoppen. På overtid sendte Son Heung-min dessuten inn 3-1 aleine med keeper.

Fem poeng er avstanden mellom de to topplagene og tredjeplasserte Tottenham også etter denne helgas ligakamper. Manchester City overtok teten på målforskjell foran Liverpool med en regelrett utklassing av Chelsea på hjemmbane søndag kveld.

På Wembley endte en situasjon før pause, der Son gikk i bakken inne i 16-meterfeltet til Leicester, med gult kort for sørkoreaneren. Han felt lett, dommer Michael Oliver sto få meter unna, og sistnevnte virket temmelig sikker på at det hele var skuespill fra Spurs-stjernens side.

Uenighet blant eksperter

- Det er veldig kult når dommerne greier å ta klokkeklare filminger. Det er bra, altså. Men denne her er ikke i den kategorien, mener jeg, kommenterte tidligere Spurs-keeper Erik Thorstvedt i TV 2s pausesending.

Kollega Petter Myhre mente likevel at det gule kortet kunne forsvares og pekte på Sons overspill i situasjonen. Kontakten med foten til Harry Maguire var ikke nok til å falle i den situasjonen etter Myhres synspunkt.

Klikk på bildet for å forstørre.

AMPERT: Son Heung-min og Harry Maguire havnet i klammeri da førstnevnte mente seg snytt for straffespark. Son fikk isteden gult kort for filming. Foto: Andrew Couldridge (Reuters / NTB scanpix)

Begge var uansett samstemte om at Tottenham-profilen ikke fortjente straffespark. Det var derimot en annen oppfatning enn den BBC-ekspert Steve Sidwell satt igjen med etter å ha sett reprisene.

- Maguire er rasende på Son. Men Maguire legger igjen beinet og Son treffer ham. Det er straffe, etter min mening. Det er en veldig liten berøring, men det er kontakt, og når det skjer i feltet har angriperen all rett til å gå ned, bemerket Sidwell.

Sløseri fra Leicester

Situasjonen ble uansett ikke avgjørende for kamputfallet aleine. Tottenham scoret ved midtstopper Davinson Sánchez seinere i førsteomgangen, på en kort dødball som ble slått videre inn av Chrsitan Eriksen. Dette var colombianske Sánchez' første nettkjenning i Spurs-drakta.

Et snaut kvarter etter sidebyttet fikk dessuten Leicester tildelt straffespark av dommer Oliver. James Maddison ble sendt i gresset av Jan Vertonghen i en situasjon der det var litt tydligere kontakt mellom spillerne.

Straffesparket ble reddet av Hugo Lloris. Jamie Vardy kom rett inn fra innbytterbenken i sekundene før. Han mislyktes med sitt første spark på ballen.

Derfra gikk det slag i slag på Wembley. Leicester-backen Ricardo Periera både nølte og sendte i vei et elendig klareringsforsøk rett i Oliver Skipp. Så ble portugiseren stående for å markere for hands på Tottenhams unggutt framfor å komme seg i riktig posisjon. Christian Eriksen fikk tak i ballen og hamret den i mål inne ved Kasper Schmeichels nærmeste stolpe.

Klikk på bildet for å forstørre.

LEVERER VARENE: Christian Eriksen (nummer 23) er en meget viktig mann for Tottenham i skadefraværene til Harry Kane og Dele Alli. Mot Leicester scoret dansken både et mål og bidro med en målgivende pasning. Foto: John Walton (Pa Photos / NTB scanpix)

Harvey Barnes lyktes heller ikke helt aleine med Lloris i motsatt ende like etterpå. Kantspilleren skjøt svakt, og den franske landslagskeeperen parerte med venstrebeinet.

Vardy brakte spenningen tilbake i kampen med en redusering på et innlegg fra Pereira. Og mannen som har nådd minst 20 Premier League-mål to ganger tidligere i karrieren fikk enda en god mulighet.

Dessverre for Leicester var ikke siktet stilt godt nok inn denne gangen heller. Enda et innlegg fra Pereira ute til høyre ble sendt over tverrliggeren til Lloris. Leicester blir dermed værende under midten av tabellen på en skuffende 12.-plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag