*Nettavisen* Sport.

Tottenham ser sterke ut

Foto: Nigel French / Pa Photos

Godtgående Tottenham blir ett av flere holdepunkt i jakten på 12 rette i dagens tippetips.

26.11.11 09:40

Sportspills meny lørdag
Oddstips 1: Stoke slår tilbake
Oddstips 2: Duket for ny Arsenal-seier
Tippetips: På tide med 12 rette
Premier League: Skader og karantener
Premier League: Se United - Newcastle gratis
Travtips: V75 Klosterskogen

Lørdagskupongen består av syv oppgjør fra Premier League og fem oppgjør fra The Championship.

Bonuspotten er oppe i 1.600.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Arsenal - Fulham
Arsenal inviterer til London-derby og formen er god. Etter den fantastiske 5-3-seieren borte mot Chelsea har Gunners spilt 0-0 mot Marseille i Champions League, før de vant tre strake kamper, mot West Brom og Norwich i Premier League, og Dortmund i CL. Det ser ut som spillerne finner hverandre litt mer intuitivt nå, sammenlignet med det litt rotete spillet vi fikk se tidlig i sesongen, og Robin van Persie er i kjempeform. Arsenal er på 7. plass i serien, men de er tredje beste hjemmelag med 5-0-1 på Emirates.

Til denne kampen må hjemmelaget unnvære Sagna, Wilshere, Gibbs, Miyaichi og Jenkinson, som alle er skadet.

Fulham gjør det greit i Europa League, men det er lengre mellom høydepunktene i Premier League. 2-5-5 på de tolv første holder dem to poeng over nedrykk. Forrige helg spilte de 0-0 mot Sunderland, og i forrige London-derby gikk det galt med 1-3 hjemme for Tottenham. Når det er sagt, må vi også nevne at Fulham slo QPR hele 6-0 i et annet London-derby, men sett bort fra denne storseieren, har Fulham bare scoret 8 mål på de 11 andre kampene sine.

Davies, Sa og Grygera er skadet, Sidwell og Kelly betegnes som usikre.

Det har blitt 2-1 og 4-0 i de to siste tilsvarende. Arsenal spiller med selvtillit og har van Persie, Song og flere andre i form. Fulham har neppe det som trengs for å ta poeng på Emirates i dag. H i kamp 1.

2. Manchester United- Newcastle
Manchester United har fokusert mye på det defensive etter det forsmedelig 1-6-tapet for City. Det har gitt 2-0 og 2-0 mot Otelul Galati i Champions League, 2-0 over Everton, 1-0 over Sunderland og 1-0 over Swansea. Det var ikke veldig gøy å se United trygge inn 1-0 i Swansea, og spesielt trygt så det heller ikke ut når motstander brant kjempesjanser mot slutten, men 3 poeng ble med hjem til Manchester. På tirsdag kom et meget sterkt lag til Old Trafford, Benfica fikk med seg et 2-2-resultat og motorvei til sluttspillet i Champions League. Resultatet var ingen krise for United heller, men som vi advarte mot på forhånd så ble det synlig at United ikke er uslåelige, til tross for sin nye, litt defensive stil, med Rooney som ballfordeler langt nede på midtbanen. 9-2-1 totalt for United, 5-0-1 på Old Trafford.

Owen, Cleverley og Anderson er skadet før denne kampen. Welbeck er usikker. Vidic er tilbake i forsvaret, det er viktig.

Newcastle er oppe på en sterk 4. plass og var lenge ubeseiret. Tapet kom forrige helg, i dagens by. Manchester City styrte kampen som de ville, og det hjalp lite at Gosling reduserte til 1-3 helt på tampen. Bortekampen før dette ble vunnet 3-1 i Stoke, meget sterkt.

Marveaux og Williamson er skadet, Best, Obertan og Tioté regnes som usikre, men det er gode sjanser for at Obertan er tilbake.

Det står 7-3-0 fordel United på de ti siste innbyrdes. De skal ikke spille Champions League før bortekampen mot Basel den 7. desember, og trenger ikke hvile spillere her. Nå som Newcastle er så gode, er man nødt til å gjøre seg tanken om man skal gardere for en liten skrell i uavgjort eller kjempeskrellen i en borteseier. Tanken er tenkt, men vi tror ikke det skjer, dette styrer United som de vil og vinner 1-0 eller 2-0 uten brassespark, hælspark eller annet unødvendig krydder. H i kamp 2.

3. Chelsea - Wolverhampton
Chelsea er nummer 5 i Premier League og 7-1-4 totalt hadde vært godkjent for de fleste andre lag, men på Stamford Bridge er det krisemøte om de svake resultatene. Det hjelper selvsagt ikke at man spiller 1-1 mot Genk og taper 1-2 for Leverkusen i Champions League heller, og må ut i en "skjebnekamp" mot Valencia 6. desember. Med tap der blir det tøft for manager Andre Villas-Boas, men i dag handler det om å slå Wolves i Premier League.

Essien er stadig skadet, og reservekeeper Hilario er usikker.

Wolverhampton har tapt for Everton og Manchester City i sine to siste bortekamper. De har bare 1-1-4 på seks bortekamper, og sesongen ser ut til å handle om å unngå nedrykk. 3-2-7 på de 12 første er svakt, men Wolves har heller ikke spillere eller budsjetter til å kjempe i toppen. I dag spiller de helt uten press og er levnet minimale sjanser.

Foley og Stearman er ute med skader, og både Hunt og O'Hara er suspendert.

Man kan hevde at Chelsea er et stykke unna toppform, at Torres ikke leverer, og kanskje er det dumt at spillerne har dannet klikker og spiser ved hvert sitt bord i kantina og lignende saker. Men derfra til å tape en hjemmekamp mot Wolves er det veldig langt, mener vi. Vi har stor tro på H i kamp 3.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

4. West Bromwich - Tottenham
West Bromwich har vist en fin evne til å vinne de jevne kampene den siste tiden. 3-0-2 på de fem siste inkluderer tap mot Liverpool og Arsenal, men seire mot Wolverhampton, Aston Villa og Bolton. Shane Long scoret sitt fjerde mål mot Wolves, men ellers har det vært tynt med målscorere og West Brom har bare satt 11 scoringer på 12 kamper.

Det er ingen skader hos hjemmelaget, men Odemwingie, Scharner, Long og Dorrans betegnes som usikre. Skulle alle disse stå over, er det en svekkelse, spesielt når Long er bortimot den eneste som har goalgetter-evner utover det vanlige og kanskje kunne overrasket Tottenhams forsvar.

Tottenham har ett tap på sine fem siste spilte, og det var borte mot Rubin Kazan i Europa League, et tap som så budsjettert ut med tanke på tabellposisjonen der og troppen de sendte. I Premier League har de slått Blackburn, QPR, Fulham og Aston Villa etter tur. Manager Redknapp er tilbake etter hjerteoperasjonen og hjemme mot Villa på mandag var det aldri tvil om hvem som var best (2-0 til Tottenham). 8-1-2 på de elleve første rundene holder til 3. plass i Premier League.

Bortelaget svekkes av at Dawson, Huddlestone, Bentley, Kranjcar og Tate er ute med skader. Men de som scorer målene, Adebayor, Van der Vaart, Bale og Defoe, er alle på plass.

Lagene spilte 2-2 og 1-1 forrige sesong. En ny uavgjort er neppe langt unna, for Tottenham er ikke like sterke på bortebane. Men med nøkkelspillere i form og imponerende resultater i serien, mener vi det er riktig å gardere for at Tottenham tar alle poengene. UB i kamp 4.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

5. Bolton - Everton
Bolton lykkes sjelden, og den fine 5-0-seieren mot Stoke ble fulgt opp med tap 1-2 borte mot West Bromwich forrige helg. Formen sier 1-0-4 på de fem siste, og mens manager Owen Coyle er sikker på at resultatene vil bedre seg, er det stadig fler som begynner å lure på hva som egentlig skjer. Bolton ligger på nedrykk med 3-0-9 totalt.

Det er fortsatt mange skader hos Bolton. Holden, S. Davis, Mears, Lee, Ricketts, Gardner og Riley er ute, mens Alonso og Boyota er usikre.

Everton slo tilbake med seier 2-1 mot Wolves sist helg, etter knepne tap for Newcastle og Manchester United. 4-1-6 hittil er under forventning fra Everton, men de var ikke stort bedre på dette tidspunktet forrige sesong heller. Kanskje tar det en stund før Everton får ut sitt fulle potensiale denne sesongen også.

Eneste definitive skade skal være Anichebe, men Neville, Distin og Rodwell er usikre.

Bolton er favoritter på folkerekka i skrivende stund, mens vi har Everton som favoritter. Everton har spilt noen tøffe kamper den siste tiden, men ser ut til å kunne slå lagene på nedre halvdel, de har hvertfall slått Fulham og Wolves i løpet av de fem siste. Vi markerer en ren B i kamp 5.

6. Norwich - Queens Park Rangers
To av årets opprykkere møtes på Carrow Road. Norwich har gjort det greit med 3-4-5 på de 12 første spilte. Norwich har scoret mål i nesten alle kampene sine, men resultatene den siste tiden er likevel ikke spesielt gode. Etter uavgjort mot Liverpool og Blackburn har det blitt tap for Aston Villa og Arsenal.

Vaughan og Ward er skadet. Ayala, Withbread og de Laet er usikre.

QPR spilte frekt nok forrige helg til å slå Stoke 3-2 på Britannia. Helguson viste storform og scoret to. I likhet med Norwich scorer QPR hyppig, og mens det ble tap 2-3 mot City og 1-3 mot Tottenham, ble det hjemmeseier 1-0 mot Chelsea og 1-1 mot Blackburn. QPR skal ha for å prøve og vinne hver eneste kamp, noe de trolig vil forsøke på Carrow Road også.

Campbell, Hulse, Dyer og Connolly ser ut til å måtte stå over med skader. I tillegg er Bothroyd, Gabbidon, Helguson og Young usikre. Synd for QPR hvis Helguson må stå over nå som han er i slaget.

Det står 3-1-1 fordel Norwich på de fem siste innbyrdes. Norwich vant tilsvarende oppgjør 1-0 forrige sesong, i Championship.

Norwich er svake favoritter på oddsen og folkerekka. Det ser riktig ut i våre øyne. Vi ser ikke helt for oss at QPR vinner to bortekamper på rad, og her blir de ikke undervurdert. Norwich har hatt et godt tak på QPR den siste tiden og vi tror de klarer minst ett poeng på hjemmebane, spesielt nå som QPR ser noe svekket ut. HU i kamp 6.

7. Sunderland - Wigan
Sunderland har 0-0 mot Fulham og 2-2 mot Aston Villa i sine to siste hjemmekamper. 1-2-2 på de fem siste er middels, men begge tapene kom knepent, for Manchester United og Arsenal. Med 2-5-5 totalt er Sunderland to poeng over nedrykk, og akkurat nå tyder lite på at dette blir noen stor sesong for de røde og hvitstripede.

Her er Gordon, Campbell, Angeleri, Mignolet, Wickham og Bramble ute, og dessuten Larsson, som er suspendert.

Wigan ser hjelpeløse ut der de ligger helt sist og med 0-1-5 på seks bortekamper. De gikk for seier hjemme mot bunnkollega Blackburn forrige helg og så ut til å klare det da de tok ledelsen i det 88. minutt og spilte 11 mot 10, men i det 98. minutt satte Yakubu 3-3 for Blackburn på straffe. Marginene har ikke vært på Wigans side så langt, men det er også noe av det som kjennetegner et bunnlag. Wigan har syv sammenhengende sesonger i Premier League, på rekordlave budsjetter, og det blir spennende å se om de rir av stormen denne gangen også. Det ser mørkere ut enn noen sinne, men det er lenge igjen.

Kirkland er skadet, Alcaraz er suspendert og McCarthy og Di Santo er usikre.

To lag i poengnød møtes her, og begge ser ut til å mangle noen sentrale spillere. Det ligger an til en knokkelkamp, som Sunderland skal ha best sjanser til å vinne. Wigan på bortebane har ikke fungert denne sesongen, defensiven er for svak. H i kamp 7.

Send oss din tippehistorieog vinn premierebilletter til Arme Riddere.

8. Bristol City - Southampton
Bristol City er endelig i form og på rask vei opp fra nedrykksplass. De ligger fortsatt tredje sist og har bare 4-4-9 totalt, men etter at ny manager Derek McInnes kom fra St. Johnstone den 19. oktober, har det vært helt andre takter over Bristol City. McInnes åpnet riktinok med tap mot Birmingham, men så har det blitt borteseire i Barnsley og mot Millwall, 0-0 mot topplaget West Ham og 3-1 over Burnley i den forrige hjemmekampen. Plutselig er det god stemning i Bristol City, og den kjente hypotesen "ny manager = seier i andre kamp og utover" slo til denne gangen.

McInnes kan stille samme lag som sist. Stead (a) er fortsatt ute.

Opprykker Southampton fortsetter med det de er best på, nemlig å bøtte inn mål, uansett motstander og bane. De fire siste i Championship er vunnet 3-0, 2-1, 4-2 og 3-0. Lambert er oppe i 12 scoringer og er ligaens toppscorer. 9-0-0 på hjemmebane og 3-3-2 på bortebane er verdifull statistikk for tippere.

Harding (f) returnerer fra skade. Jaidi (f), Seaborne (f) og Connolly (a) er ute.

Southampton ser suverene ut, men på bortebane er de til å hanskes med, og Bristol City er i kjempeform. Dette er slett ikke noen klar borteseier, slik folkerekka og oddsen kan gi inntrykk av. Vi helgarderer på det store systemet men har bare råd til UB på 96-rekkeren. UB i kamp 8.

9. Cardiff - Nottingham Forest
Vi trodde på Cardiff borte mot Coventry på tirsdag, men selv med et ganske sterkt lag klarte de bare 1-1. Cardiff har fortsatt fine 3-2-0 på sine fem siste og formen ser bra ut. De ligger på 3. plass med 8-7-3 totalt. De har hatt et tøft program den siste tiden, med Leeds, Derby, Crystal Palace og Reading etter tur, og Coventry på tirsdag, og nå skal de opp mot nok en vrien motstander.

Kapteinen Hudson (f) er usikker. Ellers ingen nye skader eller usikkerheter. Gestede (a) er fortsatt ute.

Manager Steve Cotterill tok over Nottingham Forest 14. oktober, og siden har det blitt 4-0-2. Det er en klar bedring formmessig, men tapene har ikke vært direkte enkle å forutse for tipperne, de kom i form av 0-1 hjemme for Hull og 0-3 i Portsmouth. I sistnevnte møtte Cotterill sin gamle klubb, det spilte nok inn. Sist lørdag ble det til slutt 3-2 hjemme mot Ipswich, etter at Lynch og Tudgay scoret i det 84. og 90. minutt. Men igjen ga Forest oss en kamp som kunne endt med hva som helst.

Det er ingen nye skader i Cotterills tropp. Fire spillere returnerer fra skade, det er Anderson (m), George Boateng (m), McCleary (a) og Blackstock (a).

Cardiff har 5-2-1 på hjemmebane og det er ikke enkelt å tale bortelagets sak. De har en ny manager som har fått humør inn i troppen og rettet opp mye, men ikke mer enn at de tapte 0-3 for Portsmouth i forrige bortekamp. Vi tror Forest får det tøft i Wales og markerer H i kamp 9.

10. Blackpool - Birmingham
Blackpool har sett rimelig solide ut i sine tre siste spilte. 5-0 over Leeds fikk de servert da motstander fikk en spiller utvist, siden ble det 1-0 over Millwall og 2-2 i Middlesbrough. Med 7-5-5 totalt er Blackpool ett poeng bak første lag innenfor play-off. De har vunnet 5 av 8 spilte hjemme på Bloomfield Road, og enn så mange utskiftninger det var i dette laget etter nedrykket fra Premier League, har de klart å holde et brukbart nivå.

Det ligger an til at LuaLua (a) kan få spilletid igjen, etter et opphold i Omonia Nicosia og litt tull i etterkant. Han konkurrerer nå med toppscorer Phillips og Taylor-Fletcher om spissplassen. Ingen nye skader eller suspensjoner.

Birmingham skal kjempe om opprykk, men har bare én seier på sine fem siste hvorav fire var hjemmekamper, når vi tar med Europa League. 2-1-hjemmeseier mot Burnley sist, og det er stort sett Woods og Burke som scorer målene. Forrige bortekamp ble det tap 0-1 i Reading, og 2-1-4 på bortebane er langt fra best.

Ridgewell (f) og Gomis (m) er på vei tilbake fra skader, men det er usikkert om de spiller her. Mutch er stadig ute. Birmingham spilte kamp på tirsdag og det er ventet at manager Hughton roterer litt i rekkene for å minske slitasjen på enkelte spillere.

Disse lagene spilte i Premier League forrige sesong, da vant Birmingham 2-0 hjemme og 2-1 borte. Før det hadde Blackpool slått Birmingham tre ganger på rad. Denne sesongen har Birmingham slitt på bortebane mot svakere motstandere enn Blackpool, og vi mener hjemmelaget tar minst det ene poenget. HU i kamp 10.

11. Leeds - Barnsley
Etter 0-5 hjemme for Blackpool, der Tom Lees ble utvist i det 25. minutt, har Leeds sett langt bedre ut i de to påfølgende borteseirene over Leicester og Burnley. Leeds har et noe ustabilt preget over seg, slik de hadde forrige sesong også, men de tar tross alt nok poeng til å kjempe på øvre halvdel. De er nummer 5 før helgens runde, men bare det tolvte beste hjemmelaget med 4-2-2 på Elland Road.

O'Dea (f) er suspendert og erstattes trolig av Lees.

Barnsley har vunnet to hjemmekamper på rad, mot Doncaster og Hull. De to siste bortekampene er imidlertid tapt, mot Brighton og Cardiff, og igjen sliter Barnsley med å avgjøre bortekampene sine. Syv scoringer og 1-4-3 borte er tallene.

Manager Keith Hill tar med nyinnlånte Nile Ranger (a) i troppen, og kanskje får han et innhopp. Drinkwater (m) er tilbake fra suspensjon, men Done, som erstattet ham mot Doncaster, spilte mesterlig. Gray (a) er også tilbake fra suspensjon, og det er mange muligheter for Hill denne gangen.

Det ble 3-3 her i fjor, mens Barnsley vant sin hjemmekamp 5-2. Det er bare en halvtimes kjøretur mellom Barnsley og Leeds, og rapporter fra disse lokaloppgjørene forteller minst tre ting: Kampene er ofte jevne, det scores ofte mange mål og Barnsley går sjelden tomhendt av banen. Leeds er favoritter med 61 prosent på folkerekka og med 1,55 på langoddsen. Dette blir fort mye jevnere enn mange tror, og bortelaget er ikke sjanseløse. HU i kamp 11.

12. Crystal Palace - Millwall
Crystal Palace startet sesongen meget bra, og det er overraskende at de plutselig ikke klarer å score mål lenger. Etter 0-0 mot Reading og Portsmouth, har det blitt 0-2 for Cardiff og 0-3 for Leicester. Nå er de nede på 10. plass, med 3-4-1 på hjemmebane.

Det er ventet at manager Dougie Freedman gjør noen endringer i det offensive, siden ting har fungert dårlig den siste tiden. Vi kan få se Ambrose, Scannell og Chris Martin fra start, og innlånte Keinan (f) på benken. Williams (m), Marrow (m) og Hills (f) er ute.

Milwall har krabbet opp 2 poeng over nedrykksplass etter seire over Leicester, Ipswich og Coventry. De to siste spilte er imidlertid tapt, 0-1 i Blackpool og 1-2 hjemme for bunnlaget Bristol City.

Ungguttene Baker (f) og Lowry (f) er kommet på lån fra Aston Villa og kan muligens få spilletid, det kan også Wright (m). Forde (k) er ute i en måneds tid og erstattes av Mildenhall igjen. McQuoid (a) er usikker, Mkandawire (m) er ute.

Det står 2-3-0 fordel Millwall på de fem siste innbyrdes oppgjør.

Her ser det ut som at formen er laber hos begge lag. Dette London-derbyet er vanskelig å tippe, men situasjonen føles kjent: Man føler seg tvunget til å helgardere, bare for å se kampen ende uavgjort. Når man ikke klarer å se en vinner, er det som regel fordi kampen har alle forutsetninger for å bli jevn. Vi står mellom å gå for en ren U eller helgardere, og vi feiger ut med HUB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion, et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 26.11.2011 15:55
1. Arsenal - Fulham H
2. Manchester Unit - Newcastle H
3. Chelsea - Wolverhampton H
4. West Bromwich - Tottenham U B
5. Bolton - Everton B
6. Norwich - Queens Park Ran H U
7. Sunderland - Wigan H
8. Bristol City - Southampton U B
9. Cardiff - Nottingham Fore H
10. Blackpool - Birmingham H U
11. Leeds - Barnsley H U
12. Crystal Palace - Millwall H U B

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 26.11.2011 15:55
1. Arsenal - Fulham H
2. Manchester Unit - Newcastle H
3. Chelsea - Wolverhampton H
4. West Bromwich - Tottenham U B
5. Bolton - Everton B
6. Norwich - Queens Park Ran H U
7. Sunderland - Wigan H
8. Bristol City - Southampton H U B
9. Cardiff - Nottingham Fore H U
10. Blackpool - Birmingham H U
11. Leeds - Barnsley H U B
12. Crystal Palace - Millwall H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.