TOTTENHAM – ASTON VILLA 0-2:

Før sesongen så det ut til at Tottenham ble et av lagene å regne med i toppen denne sesongen, men etter en god start går det i en retning Antonio Conte neppe er fornøyd med.

Etter gode sjanser i første omgang rotet kaptein Hugo Lloris det til for hjemmelaget etter hvilen. Sisteskansen ga en håpløs retur på et skudd som skulle vært i fast grep.

Aston Villa takket og bukket for gavepakken, og Emiliano Buendía fikk æren av å sende gjestene i føringen. Det skulle gå fra vondt til verre for Spurt, for etter 74 minutter doblet Doulaz Luiz ledelsen.

– Jeg er ikke en fan av Lloris. Siden starten av forrige sesong har han gjort fire feil som har ført til mål – det er den verste statistikken til noen målvakt, mener tidligere Liverpool-spiller Graeme Souness.

Les også: United-stjerne mystisk «forsvunnet»: – Helt merkelig

– Skrekkelig

Tottenham står nå med fire tap, ett uavgjort og to seiere på de sju foregående kampene. Det har gjort at et formsterkt Liverpool kan passere London-laget på tabellen mandag, til tross for den grusomme sesongstarten på Merseyside.

– Da er det bare å føye til den bedrøvelige statistikken til Tottenham. To mål eller mer i sju av de siste kampene. Det er ikke til å tro, en statistikk til et lag ledet av Antonio Conte, sier Viaplay-kommentator Roar Stokke.

Tidligere Premier League-spiller og nåværende Viaplay-ekspert Jan Åge Fjørtoft var lite imponert over det Tottenham viste i hjemmetapet. Han mener Hugo Lloris gjør for mange feil, og er overrasket over hvor lite Spurs produserer når de har ballen.

– Det var skrekkelig. Det blir bare verre og verre. Når de har ballen for mye, så vet de ikke hva de skal gjøre med den. De har ingen mønster framover. De vet rett og slett ikke hva de skal gjøre med ballen, mener Fjørtoft.

Tøft kampprogram

Antonio Conte ser ut til å ha dårlig tid til å snu den negative trenden. Etter en tøff bortekamp mot Crystal Palace den 4. januar, venter serieleder Arsenal og regjerende seriemester Manchester City.

Deretter skal Spurs gjeste Fulham, før de møter Manchester City nok en gang. Conte krysser trolig fingrene for at Dejan Kulusevski, Richarlison og Rodrigo Bentancur kommer raskt tilbake fra skade.

– Det er en desperat følelse av spillet til Spurs. Du kan føle frustrasjonen fra fansen. De er bare ikke i form for øyeblikket, sier tidligere Premier League-målvakt Mark Schwarzer og legger til:

– Kulusevski har vært savnet, han har vært en stor signering for klubben og er absolutt en de kunne ha klart det med i dag, mener han.

Mandag kveld klokken 18.30 spiller Liverpool mot Brentford på bortebane. Da kan Jürgen Klopps menn overta 5.-plassen fra Tottenham.