Premier League-klubbens styreformann og deleier Daniel Levy fortalte i en uttalelse forrige uke at koronakrisen har fått økonomiske konsekvenser for Tottenham og at ansatte derfor er satt ned 20 prosent i lønn og at de planlegger å gi myndighetene ansvaret for de ansattes lønnsinntekter.

Det får klubben nå kritikk for.

Myndighetene i England har nylig etablert «Coronavirus Retention Scheme», en ordning hvor man kan søke om å få opp til 80 prosent av lønnen dekket som følge av tapte inntekter i forbindelse med koronakrisen.

Det er denne ordningen Tottenham akter å benytte seg av.

Les også: Premier League-klubbene trues med gigantregning

Spurs får imidlertid lite sympati for de økonomiske utfordringene klubben møter som følge koronakrisen, og kritikerne mener ordningen er ment for de som virkelig trenger det.

Daily Mail påpeker blant annet tirsdag at klubbeier Joe Lewis har en formue på 4,3 milliarder pund og bor i et skatteparadis på Bahamas. Avisen skriver at dersom myndighetene tar regningen for deres permitterte ansatte, så vil skattebetalerne ut med 1,4 millioner pund i måneden for å dekke dette.

Les også: Anders Auklands treningstips i koronatiden: - Det er kjempeeffektivt (+)

Klubbens egne supportere reagerer

Nå får klubben høre det fra Tottenham supporternes egen organisasjon Tottenham Hotspur Supporters' Trust.

De opplyser om at de for lengst har oppfordret klubben til å ta regningen selv, men mandag kveld kommer de også med kritikken offentlig.

På Twitter ber supporterorganisasjonen klubben om å tenke seg om på nytt.

- Ikke skad klubbens renomme ytterligere. Lytt til fansen deres, skriver organisasjonen.

Liverpool snudde

Liverpool hadde i utgangspunktet en lignende plan som Tottenham, men fikk i likhet med deres Premier League-rival massiv kritikk for planene.

Les også: Mourinhos oppførsel vekker oppsikt: - Jeg er sjokkert (+)

Mandag kveld kom meldinger fra Liverpool-direktør Peter Moore om at klubben snur.

- Vi mener at vi kom frem til feil konklusjon forrige uke da vi annonserte at vi planla å benytte oss av ordningen og permittere ansatte på grunn av utsettelsen av Premier League. Vi beklager virkelig det, skriver Liverpool-direktør Moore i sin uttalelse.

Selv om klubben nå ser etter alternative måter å løse situasjonen på, kommer direktøren med en advarsel om at klubben opplever et stort inntektstap som følge av koronakrisen.

- Vi må være tydelige på at selv om vi var i en sunn økonomisk situasjon før krisen, så har inntektene stoppet, mens utgiftene forblir. Og som med resten av samfunnet er det en stor usikkerhet knyttet til vår hverdag og fremtid, forklarer Moore.

Les også: Kjedelig uten idrett på TV. Her er 15 sportsfilmer du bør se (+)

Den samme bekymringen deler styreformann Levy i Tottenham.

Foreløpig virker Tottenhams leder å stå for avgjørelsen om å søke hjelp fra myndighetene, men Sky Sports skriver tirsdag at klubben fortløpende vurderer situasjonen.

Les også: Ekspertene spår. Dette blir sommerens villeste overganger (+)