Tottenhams stjernepar

Foto: AFP Photo/Scanpix

Spissparet til Tottenham gjorde fjerdeplassen enda litt mer realistisk.

13.03.10 20:56

TOTTENHAM - BLACKBURN 3-1: Tottenham kjemper som kjent iherdig for å beholde fjerdeplassen i Premier League. Manager Harry Redknapp har satt et mål om at Tottenham må ta 19 poeng på de ti siste kampene for å sikre plassen som gir billett til Champions League.

Han kan nå lettet krysse av for at tre av de poengene er i boks. Mot Blackburn overbeviste Spurs hjemmepublikummet da de sikret 3-1-seier. Det hele i regi av spissparet Jermain Defoe og Roman Pavljutsjenko.

Målfesten på White Hart Lane startet på overtid i førsteomgang, da Defoe scoret det første målet for Tottenham. Spissmakker Pavljutsjenko fulgte opp med to etter pause.

Spissparet beviste at de blir en særdeles viktig brikke i den spennende sesonginnspurten.

Scoring på overtid
Før pause bidro begge lag til spenning. Morten Gamst Pedersen var involvert i en god del av det som skjedde i regi av Blackburn. Med det var som forventet hjemmelaget som sto for de fleste sjansene og var nærmest scoring i førsteomgang. Det siste kvarteret viste Tottenham hvorfor de har vunnet ti av 15 hjemmekamper denne sesongen. På overtid fikk de endelig en fortjent nettkjenning da Defoe headet inn 1-0-målet på corner.

Høyt tempo
Etter pause trengte hjemmelaget kun ti minutter før de igjen scoret, denne gangen på kontring. Defoe var involvert også denne gangen, da han sendte en målgivende pasning til Pavljutsjenko, som fra 20 meter skjøt ballen knallhardt inn bak Paul Robinson i Blackburn-målet.

Tottenham fortsatte å presse motstanderen. Foruten flere store sjanser ble Gareth Bale felt innenfor 16-meteren og skulle nok blitt tildelt straffe.

Kampbildet snudde seg likevel en smule da Christopher Samba scoret for Blackburn. På en situasjon som trolig burde endt i frispark til Tottenham, fikk Gamst Pedersen tak i ballen og sendte den videre til Samba, som sørget for 2-1 og spenning i de siste minuttene.

Like etterpå punkterte Pavljutsjenko kampen da han satte inn 3-1-målet. Bale la inn til russeren som først bommet, men på nok et innlegg satte Pavljutsjenko ballen kontant i mål.

Tøff avslutning på sesongen
Tottenham kjemper mot Manchester City, Liverpool og Aston Villa om den fjerde og siste plassen i Champions League. Av de fire har Spurs den antatt vanskeligste avslutningen på sesongen, men Redknapps gutter er inne i en god periode og har nå vunnet tre strake kamper. Etter lørdagens kamp står London-laget med 52 poeng.

Gamstens klubblag ligger ganske stabilt på midtre del av tabellen. De har vist seg bra fram den siste tiden og vunnet fire av de siste åtte kampene. De sliter imidlertid på bortebane, og har kun vunnet ett av 15 borteoppgjør.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.