La Gazzetta dello Sport er en verdenskjent sportsavis og den dominerende i Italia. Denne uka brukte avisen naturligvis spalteplass på John Arne Riise, som ble matchvinner da Roma for første gang på en liten evighet klarte å beseire Juventus.

«Rå naturkraft»
Romas største helt, Francesco Totti, var svært rosende i sin omtale av den norske venstrebacken.

- Riise er rå naturkraft! Bare se på ham; selv i kuldegrader spiller han i kortermet trøye, sa Totti til La Gazzetta dello Sport.

Ålesundgutten har da også fått en ganske sentral rolle i Roma etter hvert, spesielt til venstreback å være. Mot Juventus sørget han først for at «Den gamle damen» mistet målvakten Gianluigi Buffon, som felte Riise da nordmannen var på vei forbi ham, før han headet inn 2-1-målet som sikret Roma tre viktige poeng.

- Totti er en fin fyr, han! smiler Riise.

- Jeg har fått god kontakt med han. Jeg kommer godt overens med alle, jeg prater og kødder med alle, men når Totti sier dette, viser det hvor godt jeg har kommet inn i gruppen, legger Riise til overfor Nettavisen.

Gud
Francesco Totti er ikke bare Romas mest berømte spiller, han er Roma.

- Han er vel så nærme en fotballspiller kan komme gudestatus. Han er en fantastisk fotballspiller. Men jeg hadde aldri trodd at han også skulle være en så fantastisk person! Han liker å kødde med folk, noe som er utrolig viktig for laget, forteller den tidligere Liverpool-spilleren.

Riise føler selv at han har utviklet seg stort etter at han forlot Anfield, ikke minst i forhold til posisjonering på banen. Æren gir han uten å nøle til Claudio Ranieri, som 1. september i fjor overtok trenerjobben etter Luciano Spalletti.

- Jeg er blitt veldig mye mer rutinert, bedre taktisk, og er mer komfortabel på venstreback nå. Det siste året eller halvannet i Liverpool var jeg litt på stedet hvil. Jeg miste litt av den råe intensiteten min og trengte en ny utfordring. Ranieri har jobbet mye med meg, og han jobber mye med det defensive, sier Riise til Nettavisen.

Auksjonslutt torsdag
John Arne Riises etter hvert velkjente auksjon til inntekt for Haiti stenger for øvrig førstkommende torsdag. Mange attraktive gjenstander er fortsatt tilgjengelige for langt billigere summer enn drakten til Steven Gerrard, som går for over 200.00 kroner. Du kan se hva som auksjoneres og selv legge inn bud på QXL.no.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!