RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tour de France-doper beholder resultater

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
- Gir oss uvurderlig innsikt i dopingkulturen til sykkelsporten.

Michael Rasmussen får trolig beholde alle resultater fra karrieren. Det har dopingutvalget til Danmarks idrettsforbund gjort klart i sin innstilling ovenfor styret i Dopingnævnet, som avgjør saker med brudd på det danske idrettsforbundets regler.

- Stor hjelp
Rasmussen har selv sagt han var tungt dopet i perioden hvor han blant annet vant to bakketrøyer i Tour de France. Dopingutvalget konkluderer uansett med at resultatene bør forbli i historiebøkene, i motsetning til Armstrongs sju sammenlagttitler, på grunn av Rasmussens omfattende bidrag med å kaste lys over en mørk periode av sykkelsporten.

- I betraktning av den store hjelpen Michael Rasmussen har gitt antidopingarbeidet med opplysninger, som har gitt antidopingmyndighetene uvurderlig innsikt i dopingkulturen til sykkelsporten, vil vi ikke annullerer resultatene hans, skriver utvalget.

- Følger oftest utvalget
Dopingnævnet skal i nærmeste framtid avgjør om Rasmussen får beholde den rødprikkede sykkeltrøyene, men det er lite sannsynlig at det blir noen endring.

- Dopingnævnet følger som oftest utvalgets innstilling, men er i sin fulle rett til å treffe en selvstendig avgjørelse, sier Jesper Frigast Larsen, saksbehandler i utvalget, ifølge ekstrabladet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Claus Hembo, som eier sykkellaget Christina Watches-Onfone sammen med Rasmussen, tror det er fornuftig med redusert straff for dem som hjelper i antidopingarbeidet.

- Michael har frivillig lagt alle kortene på bordet. Hvis straffen er for hard, kommer få andre til å følge etter senere, sier Hembo til ekstrabladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere