Gå til sidens hovedinnhold

Tour de France-doper beholder resultater

- Gir oss uvurderlig innsikt i dopingkulturen til sykkelsporten.

Michael Rasmussen får trolig beholde alle resultater fra karrieren. Det har dopingutvalget til Danmarks idrettsforbund gjort klart i sin innstilling ovenfor styret i Dopingnævnet, som avgjør saker med brudd på det danske idrettsforbundets regler.

- Stor hjelp
Rasmussen har selv sagt han var tungt dopet i perioden hvor han blant annet vant to bakketrøyer i Tour de France. Dopingutvalget konkluderer uansett med at resultatene bør forbli i historiebøkene, i motsetning til Armstrongs sju sammenlagttitler, på grunn av Rasmussens omfattende bidrag med å kaste lys over en mørk periode av sykkelsporten.

- I betraktning av den store hjelpen Michael Rasmussen har gitt antidopingarbeidet med opplysninger, som har gitt antidopingmyndighetene uvurderlig innsikt i dopingkulturen til sykkelsporten, vil vi ikke annullerer resultatene hans, skriver utvalget.

- Følger oftest utvalget
Dopingnævnet skal i nærmeste framtid avgjør om Rasmussen får beholde den rødprikkede sykkeltrøyene, men det er lite sannsynlig at det blir noen endring.

- Dopingnævnet følger som oftest utvalgets innstilling, men er i sin fulle rett til å treffe en selvstendig avgjørelse, sier Jesper Frigast Larsen, saksbehandler i utvalget, ifølge ekstrabladet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Claus Hembo, som eier sykkellaget Christina Watches-Onfone sammen med Rasmussen, tror det er fornuftig med redusert straff for dem som hjelper i antidopingarbeidet.

- Michael har frivillig lagt alle kortene på bordet. Hvis straffen er for hard, kommer få andre til å følge etter senere, sier Hembo til ekstrabladet.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre