Gå til sidens hovedinnhold

- Tour de France er kjedelig

FDJs Yoann Offredo er ikke som alle andre.

Det sies at Tour de France er alle syklisters store drøm, men skal vi tro Yoann Offredo (23) er virkeligheten en annen.

- Når man ser på touren, bortsett fra et par etapper, er det litt kjedelig. Du kan kanskje tulle litt med kameraten din, mens bestefar dupper av foran skjermen, forteller Offredo til L’Équipe, ifølge cyclingnews.com.

Når det gjelder de store klassikerne er synet hans et annet.

- Jeg tror ikke du kan sovne mens du ser på Paris-Roubaix eller Flandern rundt.

Hvem er så denne Offredo?
Etter å ha kjørt som læregutt hos FDJ, høsten 2007, ble han i 2008 skikkelig profesjonell hos samme lag. Offredo har vist seg som en meget kjøresterk rytter, som også har en giftig avslutning.

- Jeg liker lange og slitsomme ritt, forteller unggutten.

- Jeg føler meg ofte middels i de første fem timene av et ritt, mens det er i de to siste timene jeg virkelig kommer til min rett.

- Jeg har innsett at jeg blir bedre i det de andre blir dårligere, reflekterer han.

I så måte er det kanskje ikke spesielt rart at Offredo trives best i klassikerne. Det er sjeldent man konkurrerer opp mot sju timer på enkeltetapper i touren, og når det skjer er det som oftest i fjellene. Noe som ikke passer franskmannen i det hele tatt.

Drømmer om Milan-San Remo
Til nå er Offredos fremste resultat tredjeplassen i 2010-utgaven GP Plouay. Rittet er en del av Pro Touren, og nivået er meget høyt.

Han har også gjort seg bemerket med å sitte med langt framme i de to siste utgavene av Milan-San Remo. I 2010 endte det sågar med en godkjent 16. plass.

I VM i Melbourne var han også bra med. Når feltet var på sitt tynneste satt han med, og ble til slutt den nest beste franskmannen, etter Romain Feillu. Verken Feillu eller Offredo deltok i sommerens Tour de France.

Hans eneste proffseier kom i 2009. Da vant han den fjerde etappen av Tour de Picardie. På tross av kun en seier er han ubeskjeden i uttalelsene om seg selv.

- Jeg er impulsiv, og jeg er en vinnertype. Det er kanskje Milan-San Remo som passer meg best.

PS: Offredo sykler lørdagens Giro di Lombardia. Nylig ble han nummer sju i Paris-Tours.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Kommentarer til denne saken