Alberto Contadors femteplass under Tour de France er kanskje årets mest undervurderte sykkelprestasjon.

For selv om vi skal mange år tilbake i tid før vi finner en syklist som har klart å vinne giroen og få en bedre plassering i touren samme år, har spanjolens tidligere resultater sørget for at alt annet enn seier er en nedtur.

Saxo Bank-rytteren har en svært spennende og nervøs tid i vente. I november skal dopingsaken hans opp for CAS, og da får en hel sykkelverden vite om stjernesyklisten blir å finne i sykkelfeltet neste år eller ikke.

Skal ikke forsvare Maglia Rosa
Contador virker selv til å ta det hele med stoisk ro, og planlegger allerede neste sesong. Da er det ingen tvil om at en revansje i Tour de France står øverst på ønskelisten.

- Hovedmålet er Tour de France. I vårsesongen skal jeg kjøre Tirreno-Adriatico, Katalunia rundt og Baskerland rundt. Etter det skal jeg kjøre Criterium Dauphine og Tour de France, svarte Contador da han stilte til nettmøte med fansen i regi av den spanske avisen El Mundo.

Dermed virker det klart at Saxo Bank-kapteinen ikke kommer til å prøve å forsvare sammenlagtseieren i Giro d’Italia. Det er ikke fordi han ikke trives i støvellandet.

- Når det kommer til løypene er giroen definitivt den vakreste Grand Touren.

Men i 2012 vil Contador heller vurdere en annen dobbel.

- Vi får se om jeg også kjører Vuelta a España. Det rittet går på hjemmebane og er derfor veldig spesielt for meg. Vi har kanskje ikke like flotte fjell som de har i Italia og Frankrike, men jeg synes det gjøres en god jobb med rittet, og at ruten blir bedre og bedre for hvert år.

Til tross for at han risikerer en to år lang utestengelse fra sporten om han blir dømt for den positive prøven for clenbuterol, avslører Contador at han fortsatt har et langsiktig perspektiv på karrieren.

- Jeg har lyst til å fortsette i 5-6 år fremover, men det forutsetter at jeg fortsatt er konkurransedyktig. Jeg vil gi 100 prosent i disse årene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jakter forsterkninger
En leser lurte også på hvordan forholdet mellom ham og legenden Lance Armstrong er.

De to kjørte på samme lag, da de begge jaktet Tour de France-seieren i 2009. Rivaliseringen de to imellom var det heteste temaet under touren det året, og Contador brøt med lagets taktikk og rykket allerede på den første fjelletappen.

Contador vant til slutt rittet sammenlagt, mens Armstrong endte på tredjeplass. Det virket allikevel som at stemningen i Astana-laget var alt annet hjertelig.

- Vi har ikke hatt noen kontakt siden 2009, men jeg har ikke noen problemer med ham i det hele tatt. Om vi hadde møttes hadde jeg ikke hatt noe problem med å snakke normalt med ham.

Men som sagt er det først og fremst neste års Tour de France som opptar Contador. Et allerede svakt Saxo Bank har mistet sterke ryttere Gustav Larsson og Richie Porte foran neste års sesong.

Les også:- En drøm å sykle for Bjarne Riis

Selv om han er blitt gjenforent med lojale Sergio Paulinho, håper Contador fortsatt at Bjarne Riis klarer å trekke frem noen ess fra ermet før en ny sesong starter.

- Vi jobber med å styrke troppen. Jeg håper vi snart kan få på plass noen hjelpere som kan støtte meg i fjellene, avslutter spanjolen.