Gå til sidens hovedinnhold

- Tour de France fortsatt på planen

BMC-sjefen er ikke bekymret for Thor Hushovds hektiske sommer.

Kombinasjonen Giro d'Italia og familieforøkelse, har fått Johan Kaggestad og Gino Van Oudenhove til å spekulere i hvorvidt Thor Hushovd blir å se på startstreken i Liège den 30. juni.

Dersom nordmannen ikke blir tatt ut på BMC Racings mannskap, blir det i så fall første gang siden 2000 at 34-åringen ikke stiller i Tour de France.

Etter at procycling.no brakte problemstillingen på banen, har flere personer rundt rytteren sett seg nødt til å avkrefte opplysningene.

- Planen er fortsatt at han skal sykle Tour de France, bekrefter generalmanager Jim Ochowicz overfor adressa.no.

Troppen tas ut i juni
Ettersom den endelige Tour de France-troppen tas ut i midten av juni, får vi uansett ikke det svaret nå. Totalbelastningen vil også bli påvirket av om Hushovd har planer om å fullføre Giro d'Italia i mai eller ikke.

- Utgangspunktet er å kjøre gjennom alle etappene. Men dette er noe Thor må diskutere med laget underveis. Han må ta det på feeling og overskuddet, fortalte Kvålsvoll til procycling.no om det italienske etapperittet.

Les også: Hushovd uønsket i Tour de France?

For nordmannen vil det være noe enklere å hoppe av i Italia foran de verste fjellene, enn det blir under Tour de France. Der skal Cadel Evans forsvare tittelen og vil trenge alle mann til den jobben mellom 30. juni og 22. juli.

- Kan det bli aktuelt for Thor å trekke seg i løpet av rittet om det skulle bli fødsel?

- Det er en situasjon vi ikke kan forutse, så det er umulig å svare på. Thor kommer ikke til å være den første som får en unge født under Tour de France. Om det ikke skjer hvert år, så skjer det nok oftere enn du skulle tro. Det får ingenting å si for hvordan vi setter sammen laget., sier Ochowicz til adressa.no.

80 rittdager før OL
Johan Kaggestad fortalte procycling.no onsdag at han frykter for BMC-rytterens totale belastning dersom han forsøker å fullføre både Giro d'Italia og Tour de France i forkant av OL i London (fellesstarten går den 28. juli).

- Da blir det nesten 80 rittdager før OL. Det synes jeg er i meste laget. Du trenger tid til restitusjon og trening. Han kan bruke etapper i giroen og touren til trening, men det er uansett i meste laget, forteller Kaggestad til procycling.no.

procycling.no-blogg: Dette ble voldsomt, Hushovd

Kaggestad mener bestemt at det var BMCs ønske at sørlendingen skulle kjøre årets Giro d'Italia. Det sto ikke på hans opprinnelig sesongplan, og TV 2-eksperten mistenkte derfor at Hushovds Tour de France-plass hang i en tynn tråd.

- Tror du BMC prøver å veilede Thor Hushovd ut av touren?

- Det har jeg ingen formening om. Det som er tydelig er at de prioriterer at Cadel Evans skal vinne Tour de France igjen.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford

Kommentarer til denne saken