Gå til sidens hovedinnhold

Tour de France-pallen venter

Rolland vil gjøre slutt på 16 års ventetid.

Som tiendemann i 2011 og nummer åtte i fjor, har Pierre Rolland markert seg som en spennende rytter for sammendraget i Tour de France.

Nå sikter Europcar-rytteren enda høyere og drømmer om å bli første franskmann på pallen i la Grand Boucle siden fjellgeiten Richard Virenque fullførte som andremann bak Jan Ulrich for 16 år siden.

- Den får meg til å drømme om en plass på pallen, sier Rolland om sommerens Tour de France-løype ifølge franske Le Dauphiné.

- Det er en skikkelig vakker utgave, med mange mytiske og vakre fjell, sier klatrespesialisten som etter alt å dømme skal fylle en kapteinsrolle på det grønnkledde Europcar-laget.

Rolland fikk sitt gjennombrudd i proffsirkuset ved å vinne klatretrøyen i Critérium du Dauphiné tilbake i 2008. Siden den gang har den 26 år gamle franskmannen bare forbedret sine klatreegenskaper. I sin Tour de France-debut i 2009 fullførte Rolland med en respektabel 22. plass i sammendraget, hvilket bekreftet den Gien-fødte syklistens gryende talent for det kuperte terrenget.

I de to siste utgavene av Tour de France har Rolland stadfestet sin posisjon som en av feltets beste klatrere. Først og fremst ved å være blant de ti beste på samtlige fjelltoppavslutninger, men også ved å vinne på selveste Alpe d´Huez i 2011 (som første franskmann på 25 år) og etappen til La Toussuire i fjor, en av tourens hardeste utflykter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mindre tempo, mer fjell
Fordi årets utgave mønstrer mindre tempokilometer enn fjorårets Tour de France, ligger mye til rette for at unge Rolland kan bygge videre på prestasjonen fra 2012. Fordelaktig for Rolland besøker 2013- traseen også den fryktinngytende stigningen til Mont Ventoux, samt Alpe d´Huez, som skal bestiges to ganger på den 18. eappen.

- Jeg setter virkelig pris på at det er mindre tempo denne gangen, uttrykker Rolland som også understreker at den ene av de totalt to individuelle tempoetappene er ganske kupert.

Til glede for sykkelfrelste franskmenn burde dermed den 100. Tour de France-utgaven passe Rolland som hånd i hanske.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg