RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tour de France-rytter arrestert

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
- Jeg synes dette er trist, sier Johan Kaggestad til procycling.no.

BOURG-EN-BRESSE/OSLO (procycling.no): Flere sykkeljournalister skriver på Twitter at en Cofidis-rytter skal være arrestert av fransk politi på hviledagen i Tour de France.

Rapportene stammer fra fransk TV og radio.

I tilegg skal to andre personer være arrestert i nærheten av Marseille. Det er ikke kjent hvilken tilknytning disse har til sykkelsporten.

Rytteren som er arrestert skal være franskmannen Remi Di Gregorio.

L'Equipe mener å vite at etterforskerne har fått tak i en samtale via laptop mellom De Gregorio og de to arresterte personene. Samtalen fant sted i 2011.

Lang reise?
Arrestasjonene skal ha blitt foretatt etter en etterforskning på rundt ett år. Reuters skriver at Di Gregorio skal ha blitt overført til Marseille for avhør etter arrestasjonen.

Likevel skriver Reuters-journalist Julien Petrot følgende på Twitter.

- Di Gregorio ble anholdt i hjembyen Marseille sammen med to andre, som er arrestert for langing av dopingstoffer.

Uansett hva som er rett, så befinner han seg omtrent 400 kilometer fra hotellet til Cofidis i den franske byen Bourg-en-Bresse.

Kaggestad: - Dette er synd
TV2s sykkelekspert, Johan Kaggestad, tok seg tid til å prate med procycling.no midt under lunsjen på Tour de Frances hviledag.

- Jeg vet ikke hva han er mistenkt for, men at det er en politisak som er etterforsket ett år gjør at det sannsynligvis at det er noe i hele saken, sier Johan Kaggestad til procycling.no.

- Én, jeg synes det er trist og to, jeg vil gjerne vite hva han mistenkes for. Du og journalisten fra TV2 sa at dette har blitt etterforsket i ett år, da syklet han for Astana. Dette er kjempesynd. Sist vi hadde en dopingsak fra Cofidis var da Christian Moreni ble tatt i 2007. Da trakk laget seg. Bradley Wiggins kjørte på laget da og var rasende.

Som Kaggestad nevner, forrige gang Cofidis var i dopingtrøbbel under Tour de France var da Cristian Moreni testet positivt på testosteron etter den ellevte etappen i 2007. Moreni valgte, å ikke få B-prøven analysert, og innrømmet med dette dopingmisbruk.Som en følge av avsløringen valgte Cofidis å trekke seg fra rittet.

Moreni ble et par dager senere erklært uønsket og fikk sparken av Cofidis-laget. Han har siden lagt opp og sonet ferdig en utestengelse på to år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Frynsete historie
Cofidis er kanskje det franske laget som fremdeles er aktivt som har den dårligste fortiden.

Doping var utbredt i laget for rundt ti år siden. Dette har fremkommet av David Millars innrømmelser om sitt dopingmisbruk.

Eric Boyer ble ansatt for å rydde opp i laget, men fikk sparken før årets Tour de France.

Francois Migraine, sjefen for lagets sponsor, begrunnet sparkingen av Boyer med lagets dårlige resultater så langt denne sesongen. Boyer ble erstattet av Yvon Sanquer, tidligere manager i Astana og FDJ-Big Mat.

Les mer: Tour de France-lag sparker manager

Ny i Cofidis
Remi Di Gregorio signerte for Cofidis foran årets sesong. Han har tidligere syklet for Astana (2011) og FDJ (2005-2010).

Franskmannens største triumf kom da han vant den syvende etappen i Paris-Nice i 2011. Denne sesongen har 26-åringen markert seg med sterk kjøring under de spanske etapperittene Vuelta a Asturias (etappeseier og tredjeplass sammenlagt) og Vuelta a la Comunidad de Madrid (tredjeplass sammenlagt).

Under årets Tour de France har Di Gregorio hengt brukbart med. Før hviledagen tirdag lå han på en 35. plass i sammendraget, litt over 18 minutter bak sammenlagtleder Bradley Wiggins (Sky).

Tour de France fortsetter onsdag med en 194,5 kilometer lang etappe fra Mâcon til Bellegarde-sur-Valserine. Rittet avsluttes i Paris om to uker.

PS! Cofidis-laget vil avholde en pressekonferanse klokken 1600 tirsdag. Det franske mannskapet presiserer at de ikke kommer til å si noe før den tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere