Haimar Zubeldia ble nummer seks i fjorårets Tour de France og kan se tilbake på to femteplasser fra verdens største sykkelritt.

Den anonyme, men dog solide baskeren hadde håpet på et nytt toppresultat i årets tour. Drømmen røk trolig på den femte etappen til Marseille.

I skyggen av massespurten gikk det en massevelt, men det var ikke denne velten som rammet 36-åringen.

Veltet med lagkamerat
Han veltet sammen med lagkamerat Andres Klöden omtrent fem mil før målgangen i Marseille. Zubeldia brakk hånden i sammenstøtet med asfalten, men har likevel ikke kastet inn håndkleet helt ennå.

- Om han kan fortsette eller ikke kommer an på smertene, sier lagets doktor, Andreas Gösele.

- Vi får se hvordan ting utvikler seg.

En avgjørelse er ventet torsdag morgen. Andreas Klöden beskriver velten på følgende måte.

- Foran oss var det noen som bremset, og da måtte vi det også. En rytter krasjet i meg bakfra, og styret hans kom inn i bakhjulet mitt. Haimar var foran meg, og styret mitt kom inn i hans bakhjul og alle gikk ned.

Klatrer krasjet
Klöden pådro seg ingen større skader i sammenstøtet, og både han og Zubeldia kom inn sammen med hovedfeltet på etappen.

Også en annen sammenlagtkanon gikk ned på onsdagens etappe. Jurgen van den Broeck ble nemlig rammet av massevelten på slutten.

Belgieren kom seg over målstreken og virket kun til å ha pådratt seg overfladiske skader. Likevel fikk han en smell i det venstre kneet, som det er for tidlig å si hvor alvorlig er. Van den Broeck ble nummer fire i fjorårets tour, og det er forventet at han starter på den sjette etappen.

Maxime Bouet skal ha brukket håndleddet på onsdagens etappe.