RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO
KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Tour de France-syklist for ung for landslaget

Sist oppdatert:
Fabio Felline nektes en plass på landslaget på grunn av hans unge alder.

20 år gamle Fabio Felline gjennomførte i fjor sin første sesong som profesjonell sykkelrytter. Året ble begivenhetsrikt for italieneren som ble plukket ut til å kjøre Tour de France for Footon-Servetto-laget. Det er meget uvanlig at en så ung ryttet får kjøre et ritt som Tour de France.

Felline tok også sine første seire. Unggutten vant Circuit de Lorraine sammenlagt og tok med seg to etappeseire på ferden.

Foran 2011-sesongen har Felline signert for Geox-TMC. Der blir han lagkamerat med Denis Menchov og Carlos Sastre. Kanskje får 20-åringen sin andre Tour de France-start, Menchov og Sastres tilstedeværelse gjør Geox-TMCs sjanser på å skaffe et wild card meget store.

LES OGSÅ: Overraskende Tour de France-deltager

Noe den talentfulle italieneren kan glemme er å få kjøre verdensmesterskapet i København for Italia. Det er han i følge det nye italienske reglementet for ung til. Ikke før i 2013 er Felline gammel nok til å debutere i VM-sammenheng.

Ble proff for tidlig
Felline ble profesjonell i fjor, men for å unngå italienske regler syklet han på en spansk lisens. Italienske ryttere kan egentlig ikke bli profesjonelle før de fyller 21 år, Felline var 19 da han signerte for Footon-Servetto.

Er man gammel nok om man er god nok? Diskuter i vårt forum.

- Siden 2010 har forbundet operert med regler som forplikter tre år som amatør før man blir profesjonell, dette er for å beskytte de unge syklistene våre, forklarer Renato Di Rocco, presidenten i det italienske sykkelforbundet til cyclingnews.com.

- Frem til han når alderen han skulle blitt profesjonell kan han ikke bli kalt opp til landslaget eller delta på treningsleirer, sier Di Rocco om Fellines situasjon.

Nasjonene har forskjellige rutiner rundt dette. Edvald Boasson Hagen ble profesjonell året han fylte 21 og debuterte i VM-sammenheng samme år. Mens slovakiske Peter Sagan, som er like gammel som Felline, debuterte i verdensmesterskapet i fjor.

Råsterk ungdom
BMCs Taylor Phinney og Rabobanks Michael Matthews, begge født i 1990, er begge førsteårsproffer som kan være med å dominere resultatlistene allerede i sitt første år som profesjonelle.

Geox-TMCs Marko Kump (22), Rabobanks Coen Vermeltfoort (22), Movistars Jesus Herrada (20), Garmin-Cervélos Ramunas Navardauskas (22) og HTC-High Roads John Degenkolb (21) er andre unggutter som vil være verdt å holde et øye med i den kommende sesongen.

Rabobank viser frem Matthews og Vermeltfoort allerede i Tour Down Under, som begynner tirsdag.

Mer Down Under-stoff fra procycling.no:
* Sky går for gull Down Under
* Kristoff: - Jeg kan slå Cavendish
* - Lett å fyre opp Cavendish

* - Personlig ser jeg frem til slaget mellom Cav og Greipel
* Mestermøtet

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere