500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Tour de France til England

Sykkelrittet gjør comeback syv år etter.

2007 var forrige gang starten av Tour de France ble lagt til Storbritannia. Da var London den takknemlige vertsnasjonen, og hendelsen ble på en måte starten på det britiske eventyret på landeveien.

Siden den gang har Team Sky (2010) sett dagens lys, Mark Cavendish har blitt verdensmester (2011) og Bradley Wiggins har vunnet både OL-gull på tempo (i London) og blitt britenes første Tour de France-vinner.

I 2014 vender rittet nok en gang tilbake til den «nye» sykkelstorheten.

Fredag ble det nemlig klart at Yorkshire danket ut Firenze (Italia) og Edinburgh (Skottland) i kampen om arrangere de første etappene av rittet.

- Arrangøren av Tour de France er glade for å annonsere at starten av rittet i 2014 vil foregå i Yorkshire, England. Deretter skal løpet mot London og ha målgang der. Etter et utrolig 2012 for britisk sykkelsport, som blant annet inkluderte Bradley Wiggins historiske triumf i touren, vil rittet igjen returnere i 2014.

- Starten på den 101. utgaven av Tour de France, vil foregå i Leeds den 5. juli, heter det i en pressemelding fra ASO.

Forrige gang London arrangerte en etappe var det Fabian Cancellara som stakk av med seieren under prologen. Robbie McEwen var frampå og vant den første fellesstarten den gangen.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger