*Nettavisen* Sport.

Tour de France til Skottland?

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Det ligger an til at verdens største sykkelritt returnerer til Storbritannia i 2014.

18.11.12 20:39

Da Tour de France-åpningen ble arrangert i London i 2007 var det en braksuksess.

Tusenvis av briter hadde møtt opp for å få med seg prologen og den første fellesstartetappen, før rittet dro videre til Belgia og Frankrike.

Siden den gang har britene vokst fra å være nærmest usynlige i sykkelfeltet, til å være den nye stormakten.

Storbritannia rundt
Derfor drømmen britene om at verdens største sykkelritt skal vende tilbake til øyen. Det kan skje allerede i 2014, og da ønsker initiativtakerne at det blir mer enn bare et kort besøk.

- Planen består av fire dager med sykling i Storbritannia. Edinburgh vil ha Grand Depart, med målgang enten syd i Skottland eller nord i England.

- Den andre dagen vil bli en ren engelsk etappe, hvor målgang trolig blir i Manchester, forklarer Jonny Clay og Stuart Turner til cyclingweekly.

Disse er to av de som jobber for å få rittet tilbake på britisk jord. Drømmen er tydeligvis et lite Tour of Britain i starten av Tour de France.

- Wales vil ønske rittet velkommen den tredje dagen. Målgang vil mest trolig bli i Cardiff, og går ting etter planen vil hele etappen gå i dette landet.

- Hvor den siste etappen går avhenger av hva franskmennene anbefaler, men mest trolig vil den kjøres i det sørlige England.

Får hjemlig konkurranse
Det organisasjonen vil spille på er at ruten, slik den er planlagt nå, sørger for at så mye aom halvparten av den britiske befolkningen vil få Tour de France-sirkuset mindre enn en time unna seg.

Dermed håper Clay og Turner at det blir en folkefest Tour de France-arrangøren ikke kan si nei til.

Ironisk nok får de britiske planene konkurranse fra Yorkshire. Den engelske regionen har også lagt inn et bud om å få starten av Tour de France i 2014.

Planen der er ifølge cyclingweekly også der å arrangere fire etapper, men da med tre av dem i den engelske regionen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Tøff Vuelta a España-start
Men det er ikke bare fremtiden til Tour de France det har versert rykter om denne helgen. I starten av januar blir neste års Vuelta a España-løype presentert, men allerede nå har ryktene begynt å spre seg.

Det er allerede kjent at rittet starter i Galicia-regionen og at den første etappen blir en lagtempo, i likhet med hvordan det var i årets ritt.

For å gjøre det hele litt spektakulært skal startrampen og de første meterne være på en spesialdesignet rampe, flytende i en elv.

Den første etappen skal ifølge avisen Voz de Galicia ha målgang i kystbyen Sanxenxo. Den andre etappen skal avsluttes opp en 1,6 kilometer lang bakke i Vilenova.

Det er dermed ventet at sammenlagtkanonene må være i toppform fra første tråkk, for ikke å tape verdifull tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.