Gå til sidens hovedinnhold

Tour de France-trippel for van Poppel

Pappa Jean Paul tok ut begge sønnene til Tour de France.

ST GIRONS (procycling.no): Både Danny og Boy van Poppel tripper noe nervøst rundt utenfor lagbussen til Vacansoleil.

Det er klart for den hittil tøffeste klatreetappen i årets Tour de France. I løpet av 165 kilometer skal fem kategoriserte stigninger passeres.

Duoen tør ikke engang tenke på hvor mange høydemeter det er snakk om underveis.

- I dag er det en tøff etappe som venter, så jeg er litt spent på den. Jeg krasjet for et par dager siden og har vondt overalt. Jeg håper jeg klarer meg innenfor tidsgrensen i dag, sier eldstebror Boy van Poppel til procycling.no, mens lillebroren Danny blir intervjuet av en britisk journalist ved siden av.

Åpnet touren med et smell
Danny markerte seg sterkt som lagets sprinter i innledningen av rittet. Han er hovedfeltets yngstemann, og er den yngste rytteren i Tour de France-historien siden andre verdenskrig.

- At du kan være med her som 19-åring, og faktisk også prestere, sier det noe om at vi har med et renere hovedfelt å gjøre?

- Ja, det er et godt tegn for folk utenfor sykkelsporten. Den har blitt renere og renere. For ti år siden kunne man ikke drømme om at en 19-åring skulle gjøre det så bra i touren, sier Danny som ble nummer tre på etappen med målgang i Bastia.

En historisk prestasjon det også, selvsagt. Kun Marcel Kittel og Alexander Kristoff spurtet bedre akkurat den dagen.

Pappa vant poengtrøyen i 1987
Historien om brødreparet van Poppel blir ekstra morsom av at det er pappa, Jean Paul, som har tatt de to ut til Tour de France-laget.

Sportsdirektøren, som tidligere lød kallenavnet «Popeye» var selv en stor sprinter på 80- og 90-tallet.

For Superconfex-Yoko tok han den grønne poengtrøyen under Tour de France i 1987. Nå kan han kose seg med å se sønnene forsøke å ta noen av de samme stegene i det nederlandske profflaget.

- Alle fedre er stolte av barna sine, men er det ekstra stort for deg som har to på Tour de France-laget du styrer?

- Jeg er stolt av alle barna mine. Det har ikke noe å si om det er gode syklister eller ikke, eller om de driver med idrett. Men jeg elsker sykkelsporten, og har gjort det hele livet.

- Jeg har ikke lagt press på dem, men de så jo at sykkelen var der hele tiden og de har sett det på TV. De har alltid vært veldig motivert for å sykle. De var ikke nødt til å gjøre det, men muligheten var alltid der. Jeg har kolleger fra tidligere som også har syklet aktivt, og ungene deres har ikke hatt noe til overs for sykkelsporten, sier Jean Paul til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sprinter som pappa
Han har også en datter som har blitt nederlandsk mester flerfoldige ganger. Hun la imidlertid opp som syklist for fem år siden.

Begge brødre har på et tidlig stadium i karrieren konkurrert for rekrutteringslaget til Rabobank.

Boy kjørte så to sesonger for United Healthcare i USA. I 2012-sesongen kjørte han inn en rekke gode resultater, og hadde blant annet på seg ledetrøyen under Tour of Britain.

Les også:There's a new Boy in town

Lillebror Danny er spurter som far sin.

Blir ikke med til Paris
Han har stått på podiet under Tour de Picardie og Belgia rundt denne sesongen.

Erfaring fra større etappeløp har han imidlertid ikke, og nå har han blitt kastet rett til haiene under Tour de France.

Vacansoleil-laget forsikrer likevel om at planen aldri har vært at han skal slite seg hele veien mot Paris.

- Nei, nei, nei, svarer Danny avkreftende.

- Jeg ser hvordan det går i dag, og gleder meg til hviledagen.

- Hvordan er kroppen din nå etter den første uka og inngangen til Pyreneene?

- Jeg er sliten, men det er alle de andre rytterne også, trøster han seg med.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kjører for ny sponsoravtale
På tross av den fysiske slitasjen, forsøker laget å sette fyr og flamme på årets Tour de France.

Sponsoratet med Vacansoleil går nemlig ut etter sesongen, og da kan showet være over for ett av Nederlands tre World Tour-lag.

- Det er derfor vi er så motiverte her nede også. Vi ønsker å vise oss fram, sier Boy.

Hittil har både Thomas De Gendt og Johnny Hoogerland fått TV-tid i brudd, mens det beste etapperesultatet har kommet ved yngsteblad van Poppel.

Vi spør Danny om det hjelper ham å ha både broren og pappa til stede under hans (og brorens) aller første Tour de France:

- Det er klart det hjelper, men mot slutten av dagen er det uansett jeg som er nødt til å gjøre jobben på sykkelen selv.

Fulgte Kittel og Greipel opp
Foran klatringen opp mot Ax 3 Domaines som Chris Froome vant for to dager siden, holdt Danny følge med spurtkanonene opp den siste bakken.

- Så lenge jeg satt sammen med Marcel Kittel og André Greipel var jeg trygg på ikke å havne utenfor tidsgrensen, gliser han.

Både han og Boy klarte seg innenfor fristen dagen etter også. Dermed fortsetter van Poppel-eventyret videre mot Paris i noen etapper til.

Storebror er åpenbart stolt av hva den fem år yngre broren har prestert så langt.

- Jeg synes han er utrolig sterk. Og spesielt med tanke på at han er den yngste rytteren i hovedfeltet. Så klart sliter han, men jeg tror det går greit. Men dersom det blir for ille, er det ikke noe verre enn at han står av, sier storebroren.

- Det kommer nok flere Tour de France, men jeg håper Dan Luijx (generalmanageren) klarer å finne en ny sponsor til oss snart, avslutter Boy van Poppel.

procycling.no følger Tour de France LIVE:

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken