RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tour de France-vinner gir seg

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO
KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Carlos Sastre tar farvel etter 15 års fartstid som proffsyklist.

Karrierens høydepunkt var åpenbart Tour de France-triumfen i 2008. Carlos Sastre ble også nummer to i Vuelta a España i 2005 og 2007.

Etter et skuffende 2011 i Geox-TMCs tjeneste, har spanjolen funnet ut at tiden er inne for å gjøre noe annet.

- Dette er tidspunktet å avslutte dette kapittelet på. Jeg var med på å vinne årets Vuelta a España, og å vinne lagkonkurransen der var en flott måte å avslutte karrieren min på. Nå starter en ny etappe, selv om jeg ikke vet hva jeg kommer til å gjøre ennå, lyder avskjedshilsningen fra Sastre ifølge biciciclismo.com.

Carlos Sastre syklet på samme lag som Thor Hushovd i 2009 og 2010. Før han ankom Cervélo TestTeam, vant han Tour de France sammen med Bjarne Riis og Team CSC-Saxo Bank.

Geox-rytteren avslørte onsdag at han ikke ville fortsette på laget etter sesongen, men at han skulle ta sin endelige beslutning i samråd med kona og familien. Den beslutningen endte altså med at rytteren gir seg på toppnivå etter sesongslutt.

- Avgjørelsen har blitt tatt underveis i sesongen. Jeg ser fram imot de siste konkurransene i år. I begynnelsen av sesongen var jeg plaget av mye sykdom. Det gjorde at jeg ikke var i slag på vårparten. Etter Slovenia rundt, det spanske mesterskapet og nå i vueltaen, har ting gradvis blitt bedre, og den siste tiden har vært en god periode for meg, oppsummerte Sastre på en pressekonferanse i Spania i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere