RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tour de France-vinner satser på OL

EGEN KLASSE: Vincenzo Nibali var den soleklart beste syklisten i årets Tour de France. Han tror OL i Rio de Janeiro blir såpass hardt at han har gode gullsjanser.
EGEN KLASSE: Vincenzo Nibali var den soleklart beste syklisten i årets Tour de France. Han tror OL i Rio de Janeiro blir såpass hardt at han har gode gullsjanser. Foto: Lionel Bonaventure (Afp)
Sist oppdatert:
- Løypa passer meg.

Sykkelstjernen Vincenzo Nibali tror den tøffe OL-løypa i Rio står i stil med hans kvaliteter.

Årets Tour de France-mester sier til Gazzetta dello Sport at han vil være Italias kaptein under landeveisrittet i OL om halvannet år. Løypeprofilen viser at rytterne må gjennom mange stigninger flere ganger.

- Det er en hard løype. Den er tøff, men passer mine kvalifikasjoner. Vi får se. Det er fortsatt halvannet år igjen, men jeg vil gjerne være lagkaptein, sier Nibali.

Rio-arrangørene offentliggjorde OL-løypa tidligere i desember. Den har bratte stigninger helt opp til 13 prosent. Landeveisrittet blir kjørt på OLs første konkurransedag 6. august 2016.

Nibali vant årets Tour de France med et forsprang på over sju minutter til franske Jean-Christophe Péraud.

Han vet at det til sommeren blir tøft å holde unna for rivaler som Alberto Contador, Chris Froome og Nairo Quintana.

- Det blir vanskelig å gjenta suksessen, men ingenting er umulig. Jeg arbeider allerede godt fram mot neste sesong. Selv om Touren er hovedmålet, vil jeg ikke neglisjere andre viktige løp, sier Nibali. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere