*Nettavisen* Sport.

Tour de France-vinner takket for seg

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Oscar Pereiro avsluttet karrieren med sykkelshow i Valencia.

04.10.10 21:19

33 år gamle Oscar Pereiro er best kjent som mannen som fikk Tour de France-seieren i postkassa. Spanjolen ble tilkjent seieren i kjølvannet av dopingskandalen rundt Floyd Landis i 2006. Han fikk også med seg en etappeseier fra touren i 2005. Samme år ble han også rittets mest offensive rytter.

Siden den gang har ikke ting gått på skinner for Astana-rytteren. I 2007 syklet han meget godt, mens 2008 ble preget av et forferdelig fall i Tour de France. Pereiro kom aldri skikkelig tilbake fra ulykken. Spesielt 2010-sesongen har vært problematisk for den sympatiske rytteren.

Det har vært kjent en stund at 2010-sesongen ville bli hans siste, og nå er det slutt.

- Jeg har gledet meg med min siste konkurransesesong i Astana, men nå er det på tide å gå videre. Jeg overlater min plass i feltet til en yngre rytter som ønsker å skape seg et navn i sporten, forteller Pereiro til cyclingnews.com.

- Jeg kommer helt sikkert ikke til å gjøre comeback neste år. Jeg er ikke helt sikker på hva fremtiden bringer, men å jobbe med kommentering av sykkel, og andre idretter som fotball, har gitt meg mye. Jeg kan tenke meg å gjøre mer av det.

Polen rundt ble hans siste offisielle ritt, mens han sammen med skandaleombruste José Enrique Gutiérrez takket for seg med et kriteriumsritt i Valencia.

Vi i procycling.no takker Pereiro for alt han har gitt sykkelsporten, og ønsker han lykke til videre.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.