Gå til sidens hovedinnhold

Tour de Steira

Kristin Størmer Steira gikk onsdag inn til en glimrende andreplass og beholder ledelsen i Tour de Ski.

Petra Majdic fra Slovenia vant den klassiske 10-kilometer, mens Steira altså fulgte opp tirsdagens etappeseier med andreplass.

Steira var 27,2 sekunder bak vinneren, og leder dermed klart sammenlagt etter tre av seks etapper.

-Sliten
- Jeg var litt sliten i morges, og spent på hvordan beina ville virke, men de andre hadde nok slitne bein, de også, sier Steira.

Marit Bjørgen fikk heller ikke onsdag fullklaff og ble nummer 11, et minutt og fem sekunder bak vinneren. Dermed faller hun nedover sammenlagtlista til sjuendeplass, men situasjonen er ikke verre enn at hun med en god sprint i Asiago kan ta tilbake gulltrøya.

Den samme sprinten er kanskje det eneste som kan ødelegge for Kristin Størmer Steira. I den formen hun er nå, vil Tana-jenta være stor favoritt på den siste etappen - som er en ren klatreetappe i fristil.

Norge på alle topper
Vibeke Skofterud ble nummer seks onsdag, og gikk med det forbi Marit Bjørgen sammenlagt. Kine Beate Bjørnås gikk et nytt godt renn som holdt til 15. plass.

Betty-Ann Bjerkreim Nilsen ble nummer 24 og beholder ledelsen i ungdomsklassen. Det ble ikke delt ut bonussekunder på 3. etappe, og dermed beholder Marit Bjørgen sprinttrøya.

I klartekst: Norge topper alle lister på kvinnesiden i Tour de Ski.

Smigun ute
Flere forhåndsfavoritter er nå helt ute av bildet. En syk Kristina Smigun har trukket seg fra Touren, mens Katerina Neumannova gikk seg definitivt ut av sammenlagtkampen med 17. plass i onsdagens klassiske 10-kilometer.

Nettavisen fulgte rennet direkte.

HTML EMBED
Reklame

KANONSALG: Halv pris på bestselgere hos Oakley