RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tour des Fjords til Bergen

Foto: Espen J. Lee (procycling.no)
Sist oppdatert:
Arrangøren håper å lokke Team Sky, Katjusja, BMC og Belkin.

Tour of Norway er oppgradert til 2HC-ritt og flyttet til 21.-25. mai neste år. Nå er det klart at Tour des Fjords flytter etter.

Den vestlandske sykkelfesten vil bli arrangert fra 28. mai til 1. juni. Rittleder Roy Hegreberg håper rittet kan høste fruktene av sin storebror i øst når det gjelder lagbookingen.

- Vi har snakket med Alexander Kristoff, og han var veldig fornøyd med endringen. Det passer godt inn i programmet hans etter klassikerpausen og den videre oppbyggingen til Tour de France. Vi håper også at flere av de andre storlagene vil følge etter og kjøre to ritt i Norge i denne perioden, sier Hegreberg til procycling.no og ramser opp Katjusja, Team Sky, BMC Racing og Belkin Procycling.

Vil følge Hardangerfjorden
Tour des Fjords er i full gang med planleggingen av neste års løype. Starten på første etappe blir trolig lagt til festplassen i Bergen, og rittet vil faktisk ikke nå Stavanger-regionen før den avsluttende helgen.

- Vi holder på å legge ruten nå, men det er en del fjorder i området, og vi kommer til å bruke et par dager på å komme oss til Stavanger. Det er viktig for oss at rytterne ikke skal bruke for lang tid på transport i bil eller båt underveis.

Hardangerfjorden og Lysefjorden i Ryfylke er to av stedene som kan få oppleve gleden av å ha et sykkelfelt syklende ved sin side. Også Haugesund, som ligger plassert på veien mellom Bergen og Stavanger, kan forvente seg storfint selskap.

Lagtempo utgår
Å ta turen innom Bergen passer også godt med byens gryende VM-kandidatur for 2017. Tour des Fjords-starten vil gi arrangøren viktig trening på å avvikle sykkelritt, og Festplassen kommer til å bli sentral om VM lander på norsk jord om fire års tid.

Neste vårs Tour de Fjords inneholder fem etapper. Det vil sannsynligvis inkludere en individuell tempoetappe, mens lagtempoen faller ut av programmet.

- Vi fikk meget god tilbakemelding fra lagene etter lagtempoen. Den må holdes i starten av et etapperitt, og vi ser det ikke som sannsynlig at vi får gjort det mellom Bergen og Stavanger, begrunner Hegreberg.

Ettersom Tour of Norway nå er oppgradert til 2HC-ritt kan kun norske kontinentallag delta i rittet. Tour des Fjords kan som 2.1-ritt også ha med utenlandske kontinentallag, noe som betyr at for eksempel danske Cult Energy eller svensknorske Team Unaaas Cycling kan delta.

Budsjettet blir doblet
Selv om det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ikke har oppgradert rittstatusen til Tour des Fjords, vil det bli kraftig rustet opp økonomisk.

- Vi forventer en dobling av budsjettet for 2014, så da vil vi ligge et sted mellom 16 og 17 millioner kroner.

Hegreberg mener det er helt uproblematisk at Norge huser Tour of Norway, Tour des Fjords og Arctic Race of Norway i løpet av en sesong.

- Tour of Norway oppgraderer og vi dobler budsjettet. Jeg mener det er viktig at vi samarbeider, og at vi utnytter den voksende sykkelinteressen og de sykkelprofilene vi har i dag. Norge er et stort land og ingen av disse rittene går i beina på hverandre. Jeg tror i stedet at rittene våre vil utløse enda flere ritt i segmentet mellom Norgescupen og proffritttene, slik man blant annet har sett via Ringerike Grand Prix og Hadeland GP, svarer Hegreberg.

Det er også klart at Arctic Tour of Norway endrer dato til 13.-17. august neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere