Det virket dramatisk da Samuel Sachez veltet på den første etappen i Criterium du Dauphine.

Euskaltel-rytteren klarte aldri å komme seg opp igjen til feltet og avsluttet etappen godt over 20 minutter bak feltet. Etter målgang hadde spanjolen vanskeligheter med å få igjen pusten.

Les også:«Min verste dag på sykkelen»

Lagledelsen fryktet at mannen som har en femte- og tredjeplass fra Tour de France de siste to årene hadde brukket noen ribbein.

- Kunne glemt Tour de France
En rask undersøkelse på sykehuset konkluderte med at det kun var brist i ribbeinene, men at ytterligere undersøkelser måtte til for å være helt sikker.

Med store smerter klarte Sanchez å kjempe seg gjennom hele Criterium du Dauphine. Deretter bar det rett til videre undersøkelser i hjemlandet. Også de bekreftet at han hadde skader på ribbeinene, men at ingenting var brukket.

- Om jeg hadde trukket meg fra Dauphine ville jeg hengt etter i forberedelsene og kunne nesten glemt Tour de France. Men jeg klarte å bite meg fast, og fikk dermed åtte dager med ritt i beina, uttaler spanjolen til avisen El Comercio ifølge cyclingnews.

Nå venter et par dager med treningsfri før Euskaltels største stjerne starter på den siste finpussen av formen.

Flere gode nyheter
Men det var ikke bare Sanchez som fikk hard medfart i det franske rittet. På samme etappe som den regjerende olympiske mesteren gikk i bakken, skadet også Daniel Martin seg.

Garmin-klatreren fryktet at han nok en gang ville gå glipp av Tour de France med skadeproblemer, men heller ikke i Martins tilfelle var noe brukket. Dermed sikter iren seg inn mot Tour de France.

En som ikke klarte å fullføre Criterium du Dauphine var den franske yndlingen Thomas Voeckler.

Fjerdemannen i fjorårets Tour de France veltet ikke, men slet med et vondt kne. Heldigvis er ikke touren i fare skal vi tro laget hans.

- Det er en liten muskulær skade. Han merket det litt i det høyre kneet på etappen til Morzine og trakk seg for ikke å ta noen sjanser. Det er ikke noe å bekymre seg over, forklarte sportsdirektør Andy Flicklinger.

Dermed virker det som at Tour de France slipper å miste tre attraksjoner allerede før rittet har startet.