RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: RG (©TDWSport.com)

Tour-favorittenes første prøvelse

Sist oppdatert:
- Dette er den første store testen, sier RadioShack-Nissans Fränk Schleck.

Paris-Nice er det første tunge etapperittet på europeisk jord denne sesongen. Verdenstourrittet begynner søndag 4. mars med flere av de virkelig store sykkelstjernene på startstrek.

Flere av favorittene foran sommerens Tour de France anser rittet som den første viktige testen for året. Selv om det fortsatt er lenge til juli, er det viktig å vise form allerede nå.

- Det er et løp vi tar svært alvorlig. Det er den første store testen, sier Fränk Schleck til Le Quotidien.

Fjorårets tredjemann fra Tour de France er bare én av Tour-favorittene som er på start i Dampierre-en-Yvelines på søndag. Fränk kommer sammen med lillebror Andy og lagkamerat Andreas Kløden. Skys Bradley Wiggins og Chris Froome deltar også.

Omega Pharma-Quick Step-duoen Levi Leipheimer og Tony Martin, italieneren Ivan Basso, Katjusjastjernen Denis Mentsjov og den ferske Ruta del Sol-mesteren Alejandro Valverde er blant rytterne som utfyller den stjernespekkede startlisten.

Nytt skremmeskudd fra Wiggins?
Bradley Wiggins har allerede vist at han er på vei mot 2009-formen. Wiggins sesongdebuterte i Volta ao Algarve og tok like gjerne med seg en etappeseier fra rittet.

Briten slo selveste Tony Martin på tempoetappen i det portugisiske etapperittet.

- Det er det første store WorldTour-rittet i Europa og vi ønsker å bevare momentum – det er målet, sier Wiggins til Sky Sports.

Team Sky har åpnet sesongen på en overbevisende måte. Mark Cavendish, Bradley Wiggins, Richie Porte, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug har allerede åpnet seierskontoen for 2012.

Wiggins, Porte og Edvald tok alle årets første seier i Algarve.

LES OGSÅ:Stor dag for Sky

- De nye rytterne, som Kosta (Konstantin Sivtsov, vår anm.) og Richie (Porte), passer perfekt inn. Vi kjørte sammen for første gang i Portugal og det var en strålende uke, forteller Wiggins.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SKY-JUBEL I PORTUGAL: Både Porte, Wiggins og Edvald Boasson Hagen vant etapper i Volta ao Algarve.
SKY-JUBEL I PORTUGAL: Både Porte, Wiggins og Edvald Boasson Hagen vant etapper i Volta ao Algarve.

Schleck: - Bedre enn i fjor
Fränk Schleck kjenner «Rittet mot solen» bedre enn de fleste. 31-åringen har kjørt rittet hvert år siden 2003. I år er han bedre forberedt enn han vanligvis er på denne tiden av året.

- Jeg tror jeg er enda litt bedre enn tidligere. Etter Mallorca Challenge dro jeg til Crans Montana for å jobbe med temposyklingen min. Jeg ble med til Vuelta a Andalucia og siden returen har jeg vært i stand til å kjøre godt, uttaler Fränk Schleck.

De siste ni årene har RadioShack-rytteren vært blant de ti beste i Paris-Nice hele fem ganger. Johan Bruyneels mannskap kommer med hele fire kapteinsemner til årets Paris-Nice, hvem laget skal kjøre for vites ikke enda.

- Andreas Kløden vant Paris-Nice i 2000 etter en fjelltempo til Col d’Eze (den samme tempoen er med i årets ritt, vår anm.). Jeg husker han slo Laurent Brochard. Jeg tror Klødi kommer til å jobbe hardt. Vi har også en rytter som Maxime Monfort, han kan gjøre det godt i en løype han kjenner godt. Så har vi Andy og meg, sier storebror Schleck.

Paris-Nice starter søndag, med Thor Hushovd og Alexander Kristoff på startstrek.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere