Gå til sidens hovedinnhold

Tour-lag i økonomisk krise

Årets sesong kan være den siste for det tradisjonsrike laget.

Euskaltel-Euskadi har i en årrekke bidratt til å friske opp sykkelsporten. I sine oransje drakter har baskerne til tider herjet med andre profflag.

Foran årets sesong ble det klart at laget sluttet med sin helbaskiske satsing, og det ble åpnet for at ryttere fra andre land og verdensdeler fikk sykle for laget.

Les også: Slutt for baskerlaget Euskaltel?

Euskaltel har dratt lasset i år
I år har teleselskapet Euskaltel bidratt med ekstra mye penger for å dekke manglende støtte fra offentlige baskiske institusjoner. Tirsdag gjorde laget det klart at det ikke er en holdbar situasjon for framtiden.

- Vi kan ikke fortsette med at Euskaltel dekker alt. Skal laget fortsette er vi nødt til å finne en ny sponsor, sier direktør Mikel Astorkiza til elcorreo.com.

Navnesponsor siden 1998
Det baskiske laget har vært del av sykkelverdenen siden 1994. Sent i 1997 kom telekompaniet Euskaltel med som sponsor og fra 1998 har de vært navnesponsor for det baskiske laget.

- Vi forstår at det i samfunnet er viktigere ting å bruke penger på enn sykkellaget. Det gjør det umulig for oss å gå videre med bare Euskaltel som sponsor. De kan ikke bære laget alene etter årets sesong. Det har de ikke råd til, forklarer Astorkiza.

Mangler kapital
Euskaltel-Euskadi hadde i år et totalbudsjett på drøyt 70 millioner kroner. Tidligere sesonger har Euskaltel bidratt med snaut 30 millioner kroner, men i år bidro de med drøyt 55 millioner kroner fordi laget manglet pengestøtte fra offentlige institusjoner i Baskerland. Det vil ikke teleselskapet gjøre neste år.

- Syklistene er klar over situasjonen, og vi gjør alt vi kan for å tiltrekke oss en sponsor så fort som mulig, sier Astorkiza.

På laget sykler Samuel Sánchez, Igor Antón og Mikel Nieve. Førstnevnte endte årets Giro d'Italia på tolvteplass, mens de to andre forsvarer den baskiske æren i fjellene i årets Tour de France. Etter de ti første etappene er Nieve ellevtemann, og Antón er på 19.-plass etter at begge var topp ti på klatreetappen 6. juli.

Les også: Froome knuste alle: - Dette er en drøm

Det baskiske laget har til slutten av august på å finne en ny sponsor og frisk kapital. Klarer de det ikke står ett av sykkelsportens mest tradisjonsrike lag i fare for å bli nedlagt.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken