*Nettavisen* Sport.

Tour of Qatar ryker for Greipel

Foto: MG (©TDWSport.com)

Tyskeren ble syk etter Lotto-Belisols lagpresentasjon.

André Greipel hadde en flott sesongstart under Tour down Under med tre etappeseirer.

Planen var at storspurteren skulle fortsette med både Tour of Qatar og Tour og Oman i februar måned. Men tyskeren har blitt syk, og må derfor droppe førstnevnte ritt.

29-åringen var til stede på Lotto-Belisols lagpresentasjon onsdag, men merket mot slutten av dagen at noe ikke stemte.

- Vi har undersøkt ham, og fått bekreftet at han har feber og omgangssyke, sier Jan Mathieu, lagets lege, ifølge cyclingnews.com.

Vil ikke risikere noe
Lagets sjef, Marc Sergeant, sier følgende om Greipels sykdom:

- På grunn av rittet kun er få dager unna, måtte vi ta en avgjørelse, og da valgte vi å trekke André Greipel fra vårt Tour of Qatar-mannskap. Rittet er krevende, så der kan man ikke stille dårlig forberedt og risikere noe med tanke på resten av sesongen.

- Han er fortsatt med i vår Tour of Oman-tropp. Vi håper fremdeles at vi kan erstatte han med Jonas Van Genechten, som er vår reserverytter, slik at vi får åtte ryttere med til Qatar.

Merckx veltet på trening
André Greipel er ikke den eneste Tour of Qatar-aktuelle som har vært uheldig denne uken. Eddy Merckx, som alltid er representert under Tour of Qatar, veltet på trening i det vindutsatte landet. Belgieren mistet kontrollen da han kjørte i et hull i veikanten.

- Det er et mirakel at jeg ikke brakk noe.

Legenden slapp heldigvis unna med skrubbsår etter ulykken, og er dermed fortsatt i virksomhet under premieutdelingene i kvinnenes Tour of Qatar.

Her finner du Tour of Qatars hjemmeside!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.