Tour-rivalene måler krefter

Foto: Alberto Saiz (scanpix)

- Cadel Evans, Ivan Basso, Denis Mensjov og Michele Scarponi er alle veldig sterke, sier Alberto Contador.

20.03.11 16:54

Alberto Contador har kjørt godt etter hans «comeback» i sykkelsporten. Spanjolen ble fjerdemann i Tour of Algarve og vant Vuelta a Murcia, etter seier i to av tre etapper.

Men 28-åringen var ikke å se i hverken Paris-Nice eller Tirreno-Adriatico, hvor resten av verdenseliten var samlet medio mars. Mandag gjør han årets første ritt i den såkalte WorldTour, da han i likhet med mange andre verdensstjerner er på start i Catalonia Rundt.

- Siden slutten av Vuelta a Murcia har jeg gjennomført gode økter. Jeg jobber langsiktig, med Giro d'Italia i fokus, forteller Contador ifølge det franske nettstedet velochrono.com.

LES OGSÅ:Riis og Contador uenige om løpsprogrammet

Contador har uttrykket ønske om å kjøre det italienske storløpet i år, og på sikt alle de tre Grand Tours i én og samme sesong.

- De er i bedre form enn meg
Mange av rytterne som vil forsøke å kjempe om rosa, gule og røde trøyer, ledertrøyene i de tre store etapperittene, senere i år deltar i Catalonia Rundt.

Startlisten består av kjente navn som Danilo Di Luca (Katjusja), Xavier Tondo (Movistar), Ivan Basso (Liquigas-Cannondale), Cadel Evans (BMC Racing Team), Igor Antón (Euskaltel-Euskadi), Michele Scarponi (Lampre-ISD) og Geox-TMC-duoen Sastre/Mensjov.

- I dette løpet er det ryttere i bedre form enn meg. Som kommer fra Paris-Nice og Tirreno-Adriatico, de vil trolig slå meg, sier en unormalt defensiv Contador.

- Vuelta a Murcia er to uker siden og varte bare i tre dager, inkludert én tempo, fortsetter spanjolen.

Foto: Sirotti

Frykter Evans, Basso og Mensjov
- Jeg møter Tour de France-rivaler. Cadel Evans, Ivan Basso, Denis Mensjov og Michele Scarponi, som alle er veldig sterke. De er blant mange sterke motstandere og jeg har lagt merke til at de har startet året veldig bra, sier 28-åringen.

Det er sant som han sier. Ryttere som Di Luca, Evans, Tondo, Basso og Scarponi har vist fryktinngytende form i viktige ritt allerede. Spesielt Evans, seier i Tirreno-Adriatico, og Scarponi, god kjøring i Tirreno og Milan-San Remo, har vært overbevisnde.

LES OGSÅ:Den reelle kongen av Cipressa

Catalonia Rundt begynner som sagt mandag og går hele neste uke med avslutning i Barcelona søndag.

- Det blir mange harde dager, spår Contador.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.