RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Tour-rytter dopingtatt

Sist oppdatert:
Silence Lotto-rytter kastet ut av Tour de France.

Det kommer vel strengt tatt ikke som noe sjokk, men nok en gang rystes Tour de France og sykkelsporten av en dopingskandale. Denne gangen er første Tour-rytter avslørt allerede før noen av utøverne har tatt et eneste tråkk av konkurransen.

Syndebukken denne gangen er Silence Lotto-rytteren Thomas Dekker. Nederlenderen skal ha testet positivt på bloddopingmiddelet EPO, og blir dermed kastet ut av årets Tour de France.

Ifølge Cyclingnews ble testene gjennomført allerede i 2007, men den gang kom de tilbake negative. Men på grunn av mistenkelig blodprofil gjennom 2008, har prøvene blitt analysert på nytt, og denne gangen er det altså funnet spor av EPO.

– Jeg er utrolig skuffet. Dette skjedde da Dekker syklet for Rabobank, men det gjør ikke nyheten mindre vanskelig, sier Lottos teamsjef Marc Sergeant.

Dekker skulle opprinnelig ha jobben som hjelperytter for en av favorittene, Cadel Evans, under årets Tour. Men nå må fjorårets nummer to, klare seg uten Dekker.

Charles Wegelius er nå hentet inn på Lotto-laget.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere