Gå til sidens hovedinnhold

Tour-sensasjon vil gjenta suksessen

Men Thibaut Pinot må leve med store forventinger i 2013.

Søndag åpnes den europeiske sykkelkalender for alvor med Grand Prix Marseillaise i Frankrike.

Der starter også Thibaut Pinot, fjorårets store sensasjon i Tour de France. Den franske unggutten ble kastet inn i tour-sirkuset på kort varsel, men leverte likevel varene, da han vant etappen til Porrentury og havnet blant de ti beste i sammendraget.

Les også: Gabriel Rasch er på veien til Roubaix

Med sine 22 år ble han den yngste til å beslaglegge en topp ti plassering i Tour de France siden belgiske Raymond Impanis i 1947. Nå stilles det store forventinger til den talentfulle FDJ-rytteren.

- Etter alt som skjedde i fjor blir dette et vanskelig år, innrømmer Pinot til Le Figaro.

- Mange journalister tror jeg er 25 eller 30 år allerede, og at jeg har kjørt touren mange ganger fra før. Jeg har som mål å komme topp ti igjen. Det blir bra om jeg får det til.

- Alt gikk veldig bra i fjor og i år må jeg bekrefte alt jeg har gjort tidligere, sier 22-åringen som har Tour de France som sitt store mål i 2012.

- Jeg vil være kaptein, men jeg er ganske ung, så det blir ikke lett med ryttere som Sandy (Casar) og Pierrick (Fedrigo) på laget. De har begge gode resultater og triumfer fra Tour de France.

Etter søndagens GP Marseillaise vil Pinot forsøke å kjøre utenfor Frankrike, med sikte på å komme seg unna den forventningsfulle franske sykkelfansen i oppbygningen til Tour de France. I stedet for hjemlige ritt som Paris – Nice og Criterium Dauphiné, tar Pinot turen til Catalonia rundt, Baskerland rundt, Tour du Romandie og Tour de Suisse.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken