Gå til sidens hovedinnhold

Tour-syklist dopingtatt

Tour de France rystet av årets første dopingskandale.

Liquigas-rytteren Manuel Beltran skal ha avgitt positiv dopingprøve etter den første etappen i årets Tour de France. Det er sportsavisen L'Equipe, som skriver dette på sine nettsider fredag.

Nyhetsbyrået Reuters melder også at en talsmann for arrangøren, Amaury Sports Organisation (ASO), kan bekrefte den positive dopingprøven.

Det skal være bloddopingmiddelet EPO, som ble funnet i A-prøven til den spanske veteranen. Liquigas sportsdirektør, Roberto Amadio, uttalte på en pressekonferanse i kjølvannet av avsløringen, at Beltran vil bli kastet ut av årets Tour.

- Vi er sjokkert og klare til å gjøre det som må til, hvis B-prøven også kommer tilbake med positivt resultat, sier Amadio ifølge Reuters.

Sportsdirektøren var også klar på at spanjolen kom til å få sparken fra laget om dopinganklagene ble bevist. Han la imidlertid til, at Liquigas-laget ville fortsette årets Tour de France.

Reuters melder videre, at det i etterkant av dopingavsløringen skal ha blitt gjennomført en politiaksjon mot hotellet der Liquigas-laget oppholder seg. Beltran skal ha blitt anholdt av fransk politi. Spanjolen vil bli avhørt utover natten.

Dermed har Tour de France blitt offer for nok en dopingskandale. Det prestisjetunge sykkelrittet har de siste årene blitt rammet av en rekke slike skandaler. I 2007, ble blant annet en av forhåndsfavorittene, Alexander Vinokourov, avslørt for dopingbruk.

37 år gamle Beltram har vært profesjonell syklist siden 1995 og har syklet for Liquigas siden 2007. Han har også vært hjelperytter for Tour-kongen Lance Armstrong. Skulle B-prøven vise at han faktisk var dopet under årets første etappe, vil nok karrieren være over for spanjolen.

Les siste nytt fra Tour de France HER!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken