RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tour-vinner beskylder Zidane for doping

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Oscar Pereiro mener dopede fotballspillere blir applaudert.

Oscar Pereiro vant svært overraskende Tour de France i 2006.

I starten tapte han mye tid, men etter et monsterbrudd som gikk inn med 30 minutter på den 13. etappen tok han over ledertrøyen.

Den mistet han imidlertid til Floyd Landis på slutten, men han skulle likevel få sin tour-seier da amerikaneren ble tatt for doping.

Landis er bare ett av mange tilfeller av doping innen sykkelsporten. En verdensidrett som fotballen blir sjelden rammet av dopskandaler, men Pereiro mener at det så absolutt forekommer doping også i ballidretten.

På showet «Punto Pelota» hevder spanjolen at fotballspillere applauderes for å dope seg.

Fotballspillere testet positivt
- Giovanella testet positivt, det samme gjorde Gurpegui og Guardiola - alle fordi de tok et energitilskudd, fortalte Pereiro på programmet ifølge cyclingnews.com.

- Dersom en syklist tar det, så er han dopet. Alle på San Mamés, Balaidos og Barcelona skriker «uskyldig», og jeg må ta på meg en maske for kunne gå nedover gaten.

På spørsmål om Operasjon Puerto svarte den tidligere toppsyklisten:

- Zidane har innrømmet at han tok en blodoverføring i Sveits for å gjenoppbygge kroppen sin. I sykkelsporten er dette doping.

Det er langt fra første gang legenden Zinedine Zidane blir nevnt i forbindelse med doping. Juventus, klubben han spilte for fra 1996 til 2001, har nemlig flere ganger blitt anklaget for å systematisk dope sine spillere.

En helt annen holdning
Pereiro mener at et av problemene innen fotball er at dersom en fotballspiller doper seg, blir det sett på som om man «kjemper for klubbens farger», mens man i sykkelen er ferdig.

Hovedmannen i Operasjon Puerto, en sak hvor Pereiro har vært innblandet, men nå er frikjent, heter Eufemiano Fuentes. 34-årige Pereiro håper at Fuentes en gang vil fortelle alt han vet.

- Forhåpentligvis vil han en dag være modig nok til å fortelle alt han vet. I Operasjon Puerto var det mange blodposer som var merket europeiske mestere, noe som ikke eksisterer i sykkelsporten, sa Pereiro.

Selv om Pereiro går hardt ut mot sin nye idrett, innrømmer han også at sykkelsporten ikke er perfekt den heller.

- I min idrett (sykkel) har vi gjort 50 000 feil, vi er idioter. Det kan vi ikke skjule. Men sykkelsporten har i alle fall en aktiv kamp mot doping, da rytterne bruker ti prosent av sin lønn til å kjempe mot doping, mens utøvere i andre idretter ikke gjør noe.

PS: Oscar Pereiro la opp etter 2010-sesongen og valgte heller å spille fotball for andredivisjonslaget Coruxo FC. På denne måten fikk han oppfylt sin drøm fra barndommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere