Foruten 91.-plassen i et mindre italiensk endagsritt, har ikke Andy Schleck fullført et sykkelritt siden 50.-plassen i Liege-Bastogne-Liege for snart ett år siden.

På det knappe året har skandalene stått i kø. Kontinuerlige svake sportslige resultater og skader, har blitt spritet opp med offentlig krangling med lagledelsen og en dopingtatt bror.

Nå har sagaen om Schleck nådd et foreløpig bunnivå, etter at 27-åringen ble observert sterkt beruset på et hotell i München, av en fransk politiker.

Pierre-Yves Le Borgn’ sitter i den franske nasjonalforsamlingen, og har omtalt episoden på sin egen Facebook-side.

Han skriver at Schleck var for full til å klare å ta heisen tilbake til sitt eget hotellrom. Iført en jakke fra Leopard-laget klarte han ikke å trykke på knappen som ledet til Schlecks hotellrometasje.

Ultimatum fra Becca
RadioSchak Leopard-laget har ikke kommentert episoden via sine kommunikasjonskanaler, men lagets eier, italieneren Flavio Becca, har uttalt seg til pressen.

- Jeg er ikke fornøyd med hva jeg har hørt. Jeg har ofte fortalt Andy at jeg ikke er fornøyd med hvordan han oppfører seg. Nå håer jeg at han har mot til å komme med en ærlig uttalelse, for å avklare ting riktig, og begynne å bli en seriøs idrettsutøver som vil ha suksess, sier Becca til Gazzetta dello Sport, ifølge biciciclismo.com.

Andy Schleck kommer ikke til å bli straffet for denne episoden.

- Først vil jeg høre Andys versjon. Han er vår kaptein og vi vil gjøre alt for at han kan være det i klassikerne og Tour de France, sier Becca.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sykkelkommentator: - Han må ta seg sammen
TV2s sykkelkommentator, Ole Kristian Stoltenberg, har fulgt Andy Schlecks karriere siden han slo gjennom i giroen i 2007.

Stoltenberg synes ikke luxembourgeren bør straffes, men heller ta seg sammen.

- Jeg tenker heller ikke at han må straffes, men at han må ta seg sammen. Han har mye å bevise nå. Han må krumme nakken og jobbe hardt nå. Han må ha sykkelskoene på. Han kan ikke skli rundt i lakkskoene nå. Han har mye og ta igjen og mye å bevise. Han burde absolutt vært ute å trent, sier Stoltenberg til procycling.no.

- Kan problemene til Schleck stikke dypere enn det vi er klar over?

- Det er to måter å se på det. Alle kan jo ramle utpå én gang, men det kan hende at det ligger noe i bunnen som gjør at han er litt utafor. Men jeg ønsker ikke å tro så mye om det. Det kan jo hende han bare havnet i et litt lystig lag, sier kommentatoren.

Stoltenberg håper Schleck kommer tilbake og presterer på godt gammelt nivå.

- Han har virkelig slitt ett års tid nå. Han er en rytter vi skulle ønske presterte på gammelt nivå, avslutter Stoltenberg.

Uenighet om hendelsene
Saken har etter hvert fått relativt stor oppmerksomhet i Europa, og sportsdirektør i RadioShack, Kim Andersen, sier at historien ikke er sann.

- Historien er usann. Andt var på hotellet, men at han skulle ha oppført seg på den måten er ikke sant. Det sier Andy til meg, og jeg har ingen grunn til å tvile på det, sier Andersen til sporten.dk.

Samtidig er den franske politikeren lei seg for alt oppstyr han har skapt etter kommentaren på Facebook.

- Jeg er oppriktig lei meg for at statusoppdateringen på Facebook har sjokkert. Jeg vil tilby min dypeste unnskyldning overfor Andy Schleck. Jeg ble påvirket av disse få øyeblikkene i Munchen, og jeg hadde virkelig ikke onde hensikter, skriver Pierre-Yves Le Borgn på Facebook.

Under finner du lenker til seks saker som greit oppsummerer Andy Schlecks år.