Gå til sidens hovedinnhold

Tour-vinneren hyllet av titusenvis

Cadel Evans fikk en fantastisk velkomst da han kom hjem til Australia etter tour-seieren.

Fredag, australsk tid, kom Cadel Evans hjem til Melbourne og Australia. Og det var litt av et oppstyr som ventet på Tour de France-vinneren.

Titusenvis av mennesker hadde samlet seg i sentrum av Melbourne.

- Jeg kunne sagt jeg er overveldet, men det ville blitt månedens understatement. Minst, kunne Evans fortelle fansen, ifølge cyclingnews.com.

På spørsmål om tour-bragden hadde forandret han, sa han følgende:

- Det gjør fremdeles vondt å sykle oppover, humret han, før han fortsatte: - Jeg sykler hver eneste dag jeg ikke reiser jorda rundt på et fly. Men ja, ting har forandret seg litt.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Sammenlignes med nasjonale helter
På scenen ble Evans sammenlignet med legendariske australske idrettshelter som cricket-spiller Don Bradman og svømmeren Dawn Fraser. Hovedpersonen selv poengterte at nå hadde Australia bemerket seg i de aller fleste toppidrettene i verden.

- For meg er det å være sykkelproff og få sykle Tour de France noe jeg ikke vil ta for gitt så lenge jeg fremdeles er konkurransedyktig. Jeg har igjen noen få gode år ennå. Jeg føler meg fremdeles ung i hjertet og det er det som teller mest, avsluttet han.

Les også: Hushovd vrakes etter BMC-overgang

Stiller ikke i VM
Etter snarturen hjemme i Australia skal Cadel Evans delta i nyvinningen US Pro Cycling Challange i Colorado.

Der møter han nok en gang brødrene Schleck til dyst, samt Tom Danielson og Ivan Basso. I tillegg er hele den amerikanske eliten på startstreken, inkludert Levi Leipheimer.

Noe VM blir det derimot ikke snakk om i 2011. Evans anser løypa som alt for lett etter hans preferanser, og står dermed over rittet han vant i 2009.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær

Kommentarer til denne saken