*Nettavisen* Sport.

Toure: - Gallas er ikke min venn

Foto: EPA/Scanpix

Franskmannen er ikke den mest populære i Arsenal.

13.03.09 21:19

William Gallas har for vane å gjøre seg upopulær. Hans opphold i Chelsea tok en brå slutt etter fem år i klubben da han skal ha nektet å spille en eneste kamp til for blåtrøyene om han ikke fikk spille midtstopper. José Mourinho foretrakk å bruke Gallas på venstrebacken.

Chelsea sendte ut en pressemelding dagen etter Gallas sitt utbrudd der det het at «Gallas har sagt han skulle score selvmål i hver kamp om han ikke fikk lov til å forlate klubben». Franskmannen nekter for at han skulle ha sagt dette, og enden på hele visa ble at Gallas gikk til londonrival Arsenal og Ashley Cole gikk motsatt vei.

Mistet kapteinsbindet
I Arsenal har det heller ikke vært stille rundt Gallas. I november gikk forsvarsspilleren hardt ut mot klubbens yngre spillere i et intervju og sa de måtte ofre mer om de skulle få suksess i klubben. Arsenal-manager Arsène Wenger svarte med å plassere Gallas på tribunen i lagets neste oppgjør mot Manchester City. Han ble også fratatt kapteinsbindet.

Nå er det midtstopperkollega Kolo Toure som innrømmer at han ikke har et spesielt godt forhold til franskmannen. Arsenal har vært meget solid i det siste og slippet inn kun fem mål på sine femten siste oppgjør, men Toure er ikke helt fornøyd.

- Forholdet mitt til Gallas er rent profesjonelt. Nå vi er på banen samtidig forsøker vi å ha et profesjonelt samarbeid med hverandre og kommunisere godt, sier Toure ifølge Sky Sports.

Hard kamp mot Villa
Men forholdet til de andre forsvarskollegene skal det ikke være noe i veien med.

- Jeg er venn med Johan Djourou, Emmanuel Eboue og Gael Clichy. Men situasjonene er ikke den samme med William. Vi er ikke på bølgelengde, avslører den fryktløse stopperen.

Arsenal kjemper knallhardt med Aston Villa om å kapre den viktige fjerdeplassen i Premier League. John Carews klubb ligger tre poeng foran når det gjenstår ti kamper, og Arsenal må bli flinkere til å omsette sine mange målsjanser om de skal kvalifisere seg til Mesterligaen også neste sesong.

I årets turnering er de klare for kvartfinale etter at John Arne Riises Roma ble slått ut i straffekonken på onsdag.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.