RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Touren, vueltaen eller ingenting?

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Lars Petter Nordhaug aner ikke om han får sykle et treukersritt i 2012.

Tidligere i dag (onsdag) ble ryktene om en knallhard vuelta bekreftet. Det spanske storrittet kommer til å ha et rekordstort antall målganger på toppen av et fjell. Hele ti stykker.

Lars Petter Nordhaug er en nordmann som kan være aktuell for Spania rundt.

Sky-rytteren er sammen med Edvald Boasson Hagen bekreftet til det norske storrittet Glava Tour, og er i så måte ikke aktuell til Giro d’Italia. Derfor står det mellom touren og vueltaen for Nordhaug.

Sky har et ekstremt sterkt lag, og det er ikke bare enkelt å komme seg med til Tour de France. Derfor kan det være nærliggende å tro at Nordhaug ender i Spania.

Selv vet han ingen ting.

- Jeg vet ikke helt. Det kan bli touren, det kan bli Spania eller det kan bli ingenting. Sånn det er nå er planen et svart hull etter NM, forteller han til procycling.no.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Usikker på hva som er hardest
Selv har han ikke fått kikket noe særlig på ruta til Spania rundt, og er svært forsiktet med å dra for mange konklusjoner ut av ti toppfinisher og korte etapper.

I bloggen til procycling.no-journalist Jonas Lindstrøm kommer det fram at gjennomsnittslengden på etappene i Spania er langt lavere enn i Frankrike og Italia. 171 kilometer sammenlignet med 188 og 189 kilometer.

- Det kommer helt an på hvilke etapper som er korte, og hvilke som er lange. For å ta det helt ekstremt: dersom de lette etappene er korte og de lange harde, så hjelper det jo ikke så mye, er Nordhaugs kommentar til opplysningene.

Vi gjorde dermed Nordhaug oppmerksom på at kun én av etappene i Spania, er lenger enn snittet i giroen.

- Jeg tror ikke det nødvendigvis gjør rittet noe lettere. Med korte etapper går det fortere, og det blir tøffere tidslimiter. Jeg tror vel egentlig ikke det har så mye å si, men de er jo kortere, så da er de jo kortere. Det som virkelig tar på er etappene på pluss 240 kilometer. Uten sånne er det lettere å restituere seg, forteller han.

Les også bloggen til Jonas Lindstrøm: «Den tøffeste vueltaen på mange år»

Gleder seg til Glava Tour
Som nordmann gleder Lars Petter Nordhaug seg stort til Glava Tour i mai måned. Men rittet er ikke noe personlig mål for 27-åringen.

- Det er ikke mitt hovedfokus. Mai er for min del en måned med treningsfokus. Jeg skal kjøre Sveits og Luxembourg rundt etterpå. Men det blir selvfølgelig artig på hjemmebane og det skal bli morsomt å få være med.

Norgesmesteren fra 2006 er også klokkeklar på hvem han tror kommer til å vinnerittet.

- Siden Edvald er med, regner jeg med at laget satser på at han skal vinne. Så jeg får vel en hjelperytterrolle. Løypa ser jo også ut som den er skreddersydd for Edvald, avslutter Nordhaug til procycling.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere