Den italienske sykkelstjernen Riccardo Riccó skal ha testet positivt på bloddopingmiddelet EPO. Dette bekrefter det franske antidopingforbundet (AFLD) torsdag, ifølge Reuters.

Følg 12. etappe direkte nå!

Trekker laget
Som en direkte følge av torsdagens dopingavsløringer har rytterens lag, Saunier Duval, bestemt seg for å trekke hele laget fra årets Tour de France.

- Avgjøreslen om å trekke laget er noe vi har bestemt internt. Det er ikke tvunget fram av arrangørene.

- Vi har suspendert hele laget, til vi vet helt konkret hva som foregår her, sier lagets sportsdirektør Matxin Fernandez ifølge Reuters.

Tredje dopingsak
Riccó er dermed den tredje rytteren som har testet positivt på EPO under årets utgave av det prestisjetunge sykkelrittet. Fra før har Liquigas-rytteren Manuel Beltran og Barloworld-rytteren Moises Duenas Nevado blitt avslørt for dopingbruk.

- Han har testet positivt på det samme stoffet som de to andre. Han har ikke blitt informert enda, men han vil bli det i løpet av svært kort tid, sier presidenten i AFLD Pierre Bodry.

Italieneren skal ha avgitt den positive prøven, etter den fjerde etappen i årets konkurranse.

Saunier Duval-rytteren gikk helt opp til topps på både den 6. og 9. etappen av årets Tour de France. Han leder også klatrekonkurransen så langt i årets Tour.

Fikk dopingbrev
Den dopingavslørte rytteren var en av fem syklister som i forrige uke mottok et brev fra det franske antidopingbyrået.

I brevet kom det fram at Riccó allerede da, hadde høye blodverdier.

Den gang avviste Saunier Duval-rytteren imidlertid all form for juks.

- Det er godt kjent at jeg av naturlige årsaker har en høy andel røde blodlegemer, fortalte Riccó til den belgiske avisa Sportweld.

Kvålsvoll: - Ny skandale-Tour
For andre dag på rad har Nettavisen den tvilsomme æren av å fortelle Thor Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll om en EPO-avsløring.

- Dette begynner virkelig å bli en ny skandale-Tour, konstaterer han.

Kvålsvoll begynner å tro at dopingjegerne for en gangs skyld har kommet utviklingen i forkjøpet.

- Dette vet jeg ingenting om, men det kan kanskje tyde på at de har funnet en ny måte å avsløre EPO-bruk på som overrasker en del ryttere. Når Riccardo Riccó er tatt, begynner vi å snakke om en skikkelig fangst, konstaterer Kvålsvoll - som ikke virker direkte overrasket over at nettopp Riccó har havnet i fella.

- Én ting er å sykle fra oppover. Men når man etterpå klarer å holde konkurrentene på avstand også nedover og på flatene, da vitner det om stor kapasitet. Kanskje overnaturlig stor kapasitet.

Les siste nytt fra Tour de France HER!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).