Gå til sidens hovedinnhold

Townsend med kunstscoring i solid Everton-seier

Andros Townsend leverte et ellevilt mål da Everton slo Burnley mandag kveld.

EVERTON - BURNLEY 3-1:

- Det der er faktisk et kunstverk, utbrøt TV 2 sin kommentator Endre Olav Osnes etter han var vitne til Townsend sin drømmescoring på Goodison Park mandag kveld.

Etter en relativt tam første omgang var det Burnley som tok ledelsen da Ben Mee stanget en dødball i mål i starten av andre omgang.

Men hjemmelaget skulle slå hardt tilbake. Først var det Michael Keane som headet inn utligningen etter en time spilt. Så stakk Townsend av med oppmerksomheten.

30-åringen trakk seg inn i banen og skjøt fra 27 meter. Ballen curlet rundt lange Nick Popes rekkevidde og landet perfekt helt oppe i vinkelen.

- For en scoring! Nei, det er det villeste, nærmest ropte kommentator Osnes etter Townsend sitt drømmemål.

- Han har scoret noen fantastiske mål, Andros Townsend, og dette her er intet unntak. Han elsker å fyre av fra distanse. Han skyter med toppskru. Det er en nydelig ballbane. Det der er faktisk et kunstverk. Det er meget vanskelig å gjøre, fulgte han opp like etter, meget entusiastisk.

Ikke mange sekundene etter Everton var ferdig med å feire Townsend sin scoring lå ballen i Pope sitt nett igjen.

Abdoulaye Doucoure åpnet opp Burnley-forsvaret og sendte Demarai Gray alene med keeper. Der var Gray sikker som banken, og hjemmelaget ledet plutselig 3-1.

To minutter senere satte også Doucoure ballen i mål, men scoringen ble annullert for offside.

Det fikk liten betydning til slutt, siden Raphael Benitez sine menn uansett stakk av med alle de tre poengene mandag kveld.

Det gjør at Everton nå er oppe på 4. plass på Premier League-tabellen, med like mange poeng som serieleder Manchester United og Chelsea og Liverpool som følger på plassene bak.