Gå til sidens hovedinnhold

- Traff ikke med skiene

Morten Aa Djupvik innrømmer at flere norske løpere var sjanseløse på glatte ski i tirsdagens Tour-etappe.

- Et par av løperne var nok ikke i toppform. Samtidig er det bare å innrømme at vi ikke traff med skiene i dag, sier landslagstrener Djupvik til Nettavisen.

Simen Østensen ble beste nordmann på 12. plass i tirsdagens duathlon i Oberstdorf. Han var den eneste av de norske som ikke var hektet av allerede etter klassiskdelen.

- Må ha skikkelig fest
- Simen hadde bra ski. Jens Arne Svartedal og Eldar Rønning har også gitt tilbakemeldinger om at skiene var ok. Resten slet med glatte ski, forteller Djupvik.

«Resten» vil blant annet si sammenlagthåp som Frode Estil, Tor Arne Hetland og Petter Northug.

- Skal jeg gå fort i klassisk, så må jeg ha skikkelig feste. Det hadde jeg ikke i dag, fastslår Estil, som allerede før start var skeptisk.

- Jeg valgte det paret jeg følte var minst dårlig, sier Estil – som også fikk flere OL-øvelser ødelagt av dårlige ski forrige vinter.

- Bingoføre
Til tross for tirsdagens nedtur, skylder han ikke på smøreteamet.

- Må vi nødvendigvis finne syndebukker, da? Vi prøvde veldig mye forskjellig, og det var veldig vanskelig i dag, poengterer veteranen.

Morten Aa Djupvik understreker også at smøreteamet fikk en vanskelig jobb etter at det kom nysnø i løpet av natta. Eller rettere sagt: Fordi det sluttet å snø akkurat da herrene skull starte.

- Det var bingoføre. Og dessverre traff ikke alle våre med skiene, konstatere han.

Sportssjef Åge Skinstad sier det sånn:

- Alle jentene hadde gode ski. Tre av herrene hadde gode ski, tre hadde middels og tre hadde dårlige ski. Da er det ikke snakk om en smørebom.

Håper på klaff
Samtlige norske herreløpere gikk med rubbet såle.

- Jeg var selv ute og testet rubb før løpet. Da hadde jeg bra festet. Men små værforandringer gjør store utslag. Sånn er det bare. Og det blir hektisk før et slikt løp, konstaterer Djupvik.

Frode Estil fulgte opp en skuffende klassiskdel med god skøyting – på gode ski. Han ble nest beste nordmann på 18. plass og har ikke gitt opp håpet om å yppe seg i Tour-sammendraget.

- Jeg er her med ambisjoner, ikke som turist. Derfor er det litt irritabelt, det som skjedde i dag. Men nå har jeg fokus på rennet i morgen. Forhåpentlig er det vår tur til å treffe med skiene da. Jeg går for pallen, sier Frode Estil.

Onsdagens 3. etappe er en klassisk 15-kilometer med intervallstart. Frode Estils favorittdistanse.