Gå til sidens hovedinnhold

Trakk seg etter Formel 1-skandale

Renault er i trøbbel. Kjempetrøbbel.

De er anklaget for å ha tvunget Nelson Piquet til å krasje under fjorårets Singapore Grand Prix. Foreløpig har Renault nektet å svare på anklagene, men mange vil nok mene at onsdagens utvikling i saken tyder på at anklagene er sanne.

Da trakk nemlig Renault-sjef Flavio Briatore seg. Direktør Pat Symonds gjorde det samme.

Samtidig ble det klart at Renault ikke kommer til å bestride anklagen.

Det var Piquet selv som sa at han ble bedt om å krasje, alt for å hjelpe lagkamerat Fernando Alonso. Alonso hadde akkurat vært i depoet, da Piquet krasjet. En sikkerhetsbil kjørte dermed ut på banen, og da racet kom i gang igjen måtte etter hvert de andre toppførerne stoppe for å bytte dekk og fylle bensin. Det trengte ikke Alonso, og han vant da til slutt racet.

Piquet sa først at krasjen skyldtes en feil, men etter at han ble vraket av laget tidligere i år ble den sanne historien etter hvert kjent.

Selv om Briatore har gitt seg, vil det bli en høring i saken mandag. Og Renault kan fortsatt straffes, skriver BBC. Én av mulighetene er at Renault ikke får kjøre mer i VM i år. Det er likevel lite trolig, melder nettstedet, ettersom begge de to personene Piquet mener har skylda, Briatore og Symonds, har trukket seg.

Et annet spørsmål er i hvilken grad Renault satser videre innen Formel 1. Denne skandalen kommer nemlig til å forfølge bilfabrikanten lenge.

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken