*Nettavisen* Sport.

Traktortrøbbel for VIF

"Dere har fornærmet laget og landet. Jeg ber for deres fans når de kommer til Polen." Slik lyder en av de polske reaksjonene etter at VIF-direktør Kjetil Siem angivelig kalte Wisla Krakow et " traktorlag".

21.10.03 16:06

Dette er én av mange meldinger som er kommet fra Polen til offisielle og uoffisielle Vålerenga-nettsteder de siste dagene, skriver Aftenposten.

Oppgitt
Bakgrunnen er VIF-direktør Kjetil Siems uttalelse i VG i forrige uke der han sa at "Det er enorm forskjell på Liverpool og et eller annet "traktorlag" fra Øst-Europa".

Dagen etter ble utsagnet dementert i VG, men det skaper likevel problemer for Vålerenga nå.

- Polens største avis har ringt meg, og spurt hva jeg mener med " traktorlag". En av klubbens spisser skal ha sagt på lagets nettside at han ikke har traktorsertifikat. Dette kommer bare til å fortsette, sier Siem til Aftenposten.

- Ikke bekymret
Han legger til at han ikke er bekymret for Vålerenga-supporterne som skal til Krakow, selv om polske supportere tidvis har hatt et dårlig (og voldsomt) rykte.

- Nei. For Wisla Krakow skal hit først, og de kommer til å bli kjempegodt mottatt av oss. Det er høy temperatur i det som skrives nå, men det er det mellom oss og Lyn også. Slik er mekanismen i dette, mener Siem.

Fansen rolig
Kjell Grønningen i Vålerengas supporterklubb Klanen mener det hele bare er storm i et vannglass.

- Det er jo alltid mye meldinger foran fotballkamper. Tror ingen tar dette særlig seriøst, sier han til TV 2 Nettavisen.

Og Klanen har strategien klar:

- Vi skal behandle dem skikkelig og godt når de kommer hit, så regner vi med at samme skjer der nede, sier han.

Grønningen anslår at rundt 500 VIF-supportere vil ta turen til Krakow og returkampen 27. november.

- Ingen er jo helt ubekymret når de skal på fotballkamp i Polen... Men vi drar da ned, så får vi se hvor mange som overlever, gliser han.

Kampene spilles 6. og 27. november, og Vålerenga har hjemmekamp først.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.