Gå til sidens hovedinnhold

Trangt nåløye for Aukland

Herrenes innsats i Canada denne uken kan avgjøre om Anders Aukland i det hele tatt kan bli aktuell for verdenscupen i år.

Anders Aukland lader opp til storløpet Marcialonga til helgen og konsentrerer seg om langløp denne sesongen. Men klassiskspesialisten har funnet en åpning til å gå et verdenscuprenn i år.

- Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg å gå 15 kilometeren i Ottepää om to uker. Det er det eneste verdenscuprennet som passer ettersom Lahti-spelen kolliderer med Vasaloppet, sier Aukland til Nettavisen.

Håndsrekningen fra Aukland er interessant for herretrener Morten Aa Djupvik, men han mener det er hardt å sette ut andre løpere for at Aukland skal kunne få gå ett renn i verdenscupen i år.

- Det er ikke enkelt å gå seg inn på klassisklaget Vi har en stamme på en fem løpere og per i dag er det ingen som har gått seg ut av laget. Og i tillegg har vi mange unggutter med. For dem er det utrolig viktig å få all den internasjonale erfaringen de kan få, mener herretreneren.

Djupvik forteller at Norge i øyeblikket har en kvote på seks løpere i verdenscupen. Kvoten regnes ut på bakgrunn av antall norske løpere i den såkalte red group (de seedede løperne). Ettersom det kommer en ny rankingliste etter rennene i Nord-Amerika, håper Djupvik nå at resultatene i Canada kan føre at Norge utvider sin egen kvote.

Djupvik håper at Norge kan øke sin kvote til sju eller åtte løpere. I tilfelle kan det åpne seg en mulighet for Aukland hvis han går fort i helgen.

- Hvis han dokumenterer meget god form i langløp kan det brukes som vurderingsgrunnlag for den siste klassiskplassen. Vi vurderer vanligvis hva som er det sterkeste laget til enhver tid, men vi har hensyn å ta, sier Djupvik som syns det er meget synd at Anders ble syk til sesongåpningen på Beitostølen i november.

Djupvik mener at det er mulig å gå seg inn på verdenscuplaget i NM, men at den såkalte stammen i laget nok nesten uansett er med til Ottepää.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre