RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX

Traoré ut - Iversen på benken

Skadetrøbbel for Rosenborg før den viktige returkampen mot Fiorentina.

FIRENZE/OSLO (Nettavisen): RBK ligger under 0-1 for den italienske klubben etter første møte i 16-delsfinalen i uefacupen.

Etter to treningsøkter har utfordringen blitt enda tøffere.

Konan Ya inn
Både Abdou Razack Traoré og Steffen Iversen er plaget med skader. 19 år gamle Traoré har så vondt i ryggen at han ikke blir å se i torsdagens kamp, mens Iversen sliter nok med venstrefoten at han plasseres på benken.

- Både Traoré og Iversen har hatt en nedadgående formkurve i det siste. Det er også fordi de sliter med smerter, sier trener Trond Henriksen til Nettavisen.

Henriksen foretrekker spillere som er friske nok til å yte 100 prosent. Det betyr blant annet at Didier Konan Ya spiller fra start - på venstrevingen. Konan Ya scoret mot Strømsgodset på La Manga og nettet to ganger mot Bodø/Glimt.

- Didier har vært kvikk og god her nede og er i bra form, forklarer Henriksen.

Den svenske høyrebacken Fredrik Stoor er også et usikkerhetsmoment. 23-åringen kjente tirsdag smerter på baksiden av låret og ble tatt av treningsfeltet for sikkerhets skyld. Dersom han ikke kan spille mot Fiorentina, vil Christer Basma komme inn som høyreback.

Får ikke kontrakt
En som aldri var aktuell for Rosenborgs kamp mot Fiorentina er den talentfulle keeperen Ibrahim Koné (18), som har trent med trondheimsklubben i seks uker nå.

- Han har gjort et godt inntrykk, men klubben føler at det ikke er helt riktig tidspunkt for ham å komme hit nå. Han har gode keeperferdigheter, men er fortsatt veldig ung og kan ikke et ord engelsk, sier assisterende sportsdirektør Erik Hoftun til Nettavisen.

Rosenborg har derfor sendt ham tilbake til Abidjan med oppfordring om å lære seg engelsk, og kommer til å følge med 18-åringen de nærmeste årene. Rosenborg har dermed ikke den unge og talentfulle tredjekeeperen klubben ønsker seg. Et alternativ kan være å låne en keeper fra Ranheim dersom det skulle bli nødvendig.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere